Nieuws & Media


Wizz Air start nieuwe route Eindhoven – Cluj-Napoca

Eindhoven, 18 oktober 2012

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per voorjaar 2013 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Cluj-Napoca, de hoofdstad van de historische regio Transsylvanië in Roemenië.

De route van Eindhoven naar Cluj-Napoca zal 2x per week op maandag en vrijdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A-320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 20 mei 2013.

Cluj-Napoca (kortweg Cluj) is met 400.000 inwoners een van de grotere steden in Roemenië. Cluj is een van de meest belangrijke centra in Roemenië op het gebied van onderwijs, cultuur, industrie en dienstverlening. De stad bezit onder andere de grootste universiteit van het land, de Babeş-Bolyai Universiteit, diverse nationale musea en ook de grootste commerciële bank van Roemenië. Volgens het Amerikaanse tijdschrift InformationWeek is Cluj in sneltreinvaart de technopolis van Roemenië aan het worden. Bezienswaardig zijn verder de 15e eeuwse kathedraal, resten van de stadsomwalling, de botanische tuinen van de universiteit en het paleis in barokstijl. Ook de omgeving van de stad is zeer de moeite waard.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport inmiddels naar 15 bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Warschau (Polen), Praag, Brno (Tjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Skopje (Macedonië), Bucarest, Cluj-Napoca (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country