Nieuws & Media


Drukste dag ooit op Eindhoven Airport

Eindhoven, 26 juli 2013

Eindhoven Airport zal vandaag naar verwachting een record van meer dan 14 duizend passagiers bereiken. Op deze drukste dag op de luchthaven worden er 44 vertrekkende vluchten en 44 aankomende vluchten afgehandeld. Vorig jaar verwerkte de luchthaven op de drukste dag bijna 13 duizend passagiers. Tevens is de prognose dat de maand juli voor een record zal zorgen van circa 365 duizend passagiers (in 2012 was het maandrecord bijna 332 duizend). In deze maand worden de meeste vluchten aangeboden op de bestemmingen Budapest, Alicante en Malaga. Vorig jaar werden de meeste passagiers in de maand juli vervoerd naar Budapest, Londen Stansted en Malaga.

In 2012 bevonden we ons nog midden in de bouwactiviteiten. Deze zomer kunnen we de passagiers ontvangen in de nieuwe terminal, een terminal die ingericht is op de groei. Zowel met de huidige terminal als met de personeelsbezetting zijn we goed voorbereid, ook tijdens de zeer drukke dagen. Mochten passagiers van de vroege vluchten de nacht voor hun vertrek willen overnachten op Eindhoven Airport, dan kan dat tegenwoordig ook sinds de opening van het Tulip Inn Eindhoven Airport hotel. Het hotel biedt de mogelijkheid van een comfortabele start van de vakantie”

Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport
192878 pers 4a469a original 1452782386
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country