Nieuws & Media


Ryanair start nieuwe route van Eindhoven naar Catania (Italië)

Eindhoven, 4 december 2013

Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat zij per 6 april 2014 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Catania op het eiland Sicilië in Italië.

De route van Eindhoven naar Catania zal 3x per week op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Boeing 737-800 met 189 zitplaatsen. Catania bevindt zich aan de oostkust van het van eiland Sicilië in Italië, aan de voet van de actieve vulkaan Etna. De stad is, met ruim 300.000 inwoners, de tiende stad van Italië en een van de belangrijkste economische centra in het zuiden van het land. Het fraaie historische stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Catania is de tweede bestemming op Sicilië die door Ryanair vanaf Eindhoven Airport wordt aangeboden. De andere bestemming is Trapani, aan de westkust van het eiland.

Catania is Ryanair’s 33e bestemming vanaf Eindhoven Airport.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country