Nieuws & Media


Ryanair start drie nieuwe routes vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven, 16 januari 2014

Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat zij per april 2014 drie nieuwe routes zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en het Zuid-Spaanse Murcia, het Griekse eiland Corfu en de Italiaanse stad Venetië (Treviso).

Murcia, de zevende stad van Spanje met 700.000 inwoners, ligt in het zuidoosten van Spanje. De van origine Moorse stad heeft een eeuwenoude historie die tot op de dag van vandaag nog steeds terug te vinden is. Murcia is naast een belangrijke universiteitstad ook een belangrijk economisch en toeristisch centrum met vooral veel voedsel- en wijn industrieën en natuurlijk de nabijgelegen kust met haar prachtige stranden. De route van Eindhoven naar Murcia zal 2x per week op woensdag en zondag worden gevlogen.

197309 murcia bcb27d large 1456931078

Corfu is een van die toeristische bestemmingen die altijd populair is geweest en dat ook altijd zal blijven. De beroemde Oostenrijkse keizerin Sissi heeft de weg gewezen: ze bezocht het eiland in 1861, werd er spontaan verliefd op en besloot er een zomerverblijf te bouwen. Het hedendaagse Corfu is een prachtig groen eiland in de Ionische Zee en staat vooral bekend om haar lieflijke strandjes en baaien en de prachtige hoofdstad Kerkyra met spoorbare invloeden uit de tijd van de Venetiaanse overheersing van het eiland. De route van Eindhoven naar Corfu zal 1x per week op vrijdag worden gevlogen.

197310 corfu cadc9c large 1456931092

Weinig steden spreken zo tot de verbeelding als Venetië. De grandeur van het historische centrum met haar vele waterwegen en historische bouwwerken heeft een betoverend effect op iedere bezoeker. Naast de overbekende toeristische waarde van de stad, is de regio rondom Venetië ook het economisch centrum van Noordwest Italië. De route van Eindhoven naar Venetië (Treviso) zal 3x per week op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gevlogen.

197312 venetie 71f84f large 1456931151

Alle vluchten naar Murcia, Corfu en Venetië (Treviso) worden uitgevoerd met een uiterst moderne en stille Boeing 737-800 van Ryanair met 189 zitplaatsen.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country