Nieuws & Media


1e Eindhoven Airport Run succesvol verlopen

Eindhoven, 6 april 2014

Vandaag is om 11.00 uur het startschot gegeven voor de 1e Eindhoven Airport Run door Joost Helms, wethouder van ondermeer sport en mobiliteit van de Gemeente Eindhoven en Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport. Circa 1.500 hardlopers hebben deelgenomen aan de Eindhoven Airport Run, die bestond uit twee parcoursen, te weten 5 of 12,5 kilometer. Daarmee was de eerste Eindhoven Airport Run uitverkocht. Alle deelnemers konden aan de hand van hun startnummer kans maken op een dertig tal prijzen, zoals tickets, hotelovernachtingen, cadeaubonnen, parfums, consumenten electronica, rondleiding op de luchthaven voor 15 personen, saunabezoek, verrassingpakketten, koffer en dinerbonnen.

De organisatie van de Eindhoven Airport Run, die in handen is van Eindhoven Airport N.V. en de Stichting Marathon Eindhoven, blikt tevreden terug op een geslaagd hardloopevent en denkt al aan een eventuele 2e Eindhoven Airport Run in 2015.

Eindhoven Airport wil graag een bedrijf zijn dat past binnen haar omgeving, een omgeving waar mensen wonen en werken. Het is enorm leuk om hen op een andere manier te betrekken dan het reguliere vliegen. Vandaag hebben we samen met hen een fantastisch sportief evenement op en rondom de luchthaven beleefd.

Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport
192986 run%20perss 0f3ec5 original 1452859285
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country