Nieuws & Media


Eindhoven Airport 1ste Europese luchthaven met mobile parking aanbod

Eindhoven, 15 april 2014

Met het hoogseizoen voor de deur kiest Eindhoven Airport ervoor om parkeren nog eenvoudiger te maken voor haar passagiers. Vanaf vandaag kunnen automobilisten met een Parkmobile account op Eindhoven Airport betalen voor parkeren zonder het trekken van een parkeerkaartje. Eindhoven Airport maakt het samen met Parkmobile mogelijk om op basis van kentekenregistratie te parkeren op de parkeerterreinen van de luchthaven.

Binnenrijden op basis van kenteken Bestuurders hebben geen parkeerkaartje meer nodig maar kunnen ‘slim’ in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning. Een camera in de slagboom herkent het kenteken van de Parkmobile gebruiker en opent automatisch. Bij het uitrijden kan de bestuurder direct het terrein verlaten en is het parkeerkaartje afrekenen bij de betaalautomaat niet meer noodzakelijk. De parkeerkosten worden aan het eind van de maand automatisch met Parkmobile afgerekend.

Kentekenherkenning is mogelijk op alle parkeerlocaties van Eindhoven Airport: P3, 4, 5 en 8.

Autobezitters die gebruik willen maken van het slim parkeren op Eindhoven Airport dienen voorzien te zijn van een Parkmobile garagetoken (sleutelhanger). Hierdoor wordt de auto herkend en gaat de slagboom zowel bij het inrijden als bij het uitrijden voor de bestuurder automatisch open.

Over Eindhoven Airport
Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland, met zo’n 3,4 miljoen passagiers in 2013. Eindhoven Airport is de verbinding tussen Brainport en vele hoofdsteden en belangrijke economische regio’s, evenals populaire vakantiebestemmingen in geheel Europa.

Over Parkmobile
Parkmobile is in Nederland marktleider in mobiele betalingen voor parkeren en actief in meer dan 115 Nederlandse steden. Betalen voor parkeren kan middels het starten en stoppen van de parkeertijd via bellen, sms, Parkmobile App voor iPhone, Android en Windows Phone. Maandelijkse betaling van de parkeergelden gaat via een bij registratie online opgeslagen betaalmethode. Daarnaast kan op basis van kentekenherkenning op meer dan 25 afgesloten parkeerterreinen worden geparkeerd. Parkmobile is ook actief in enkele honderden steden buiten Nederland onder andere in België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, de Verenigde Staten en Australië.

““In het kader van onze inspanningen op het gebied van customer experience, biedt Eindhoven Airport haar passagiers en bezoekers graag een snelle, innovatieve en eenvoudige manier van parkeren aan. Op deze manier bieden we onze klanten in samenwerking met Parkmobile een extra comfortabele parkeerbeleving. Dat we hiermee de eerste luchthaven in Europa zijn die ‘mobile parking’ aanbiedt, geeft aan dat we de wensen van onze gasten op een innovatieve manier beantwoorden.”„ Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport
““Parkmobile is enthousiast over de stap van Eindhoven Airport om deze slimme en gemakkelijke manier van parkeergeld betalen te introduceren. Met Eindhoven Airport als eerste luchthaven in Europa, die een koppeling maakt met onze technologie hopen we ook andere luchthavens van het gemak van mobiel parkeren te overtuigen.” „ Ronald Bijl, Sales Consultant Parkmobile
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country