Nieuws & Media


Bezoek Minister-President en Cora van Nieuwenhuizen Eindhoven Airport

Eindhoven, 10 mei 2014

Vandaag hebben Cora van Nieuwenhuizen, VVD kandidaat nr. 2 voor de Europese verkiezingen, en Minister-President Mark Rutte een werkbezoek gebracht aan Eindhoven Airport. Zij zijn onder andere door Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport, rondgeleid en geïnformeerd over de geplande groei van Eindhoven Airport tot 2020 en de extra directe werkgelegenheid van circa 1.000 fte’s die deze groei zal opleveren. Tevens is er gesproken over het belang van Europa voor de lokale economie en werkgelegenheid.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country