Nieuws & Media


Wizzair verbindt Eindhoven Airport met Bosnië-Herzegovina

Eindhoven, 23 april 2014

Wizz Air heeft vandaag, slechts drie weken na de aankondiging van de nieuwe Poolse bestemming Poznań, aangekondigd dat zij per juni 2014 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Tuzla International Airport, de luchthaven van de stad Tuzla in Bosnië-Herzegovina.

De route van Eindhoven naar Tuzla zal 2x per week op woensdag en zondag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 22 juni 2014. Tuzla is de 16e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt.

Tuzla is de derde stad van Bosnië-Herzegovina met roots die tot 1510 teruggaan toen de stad als belangrijke garnizoensplaats fungeerde in het Ottomaanse Rijk, Tegenwoordig is de stad de belangrijkste economische, toeristische en culturele plaats in Noordoost Bosnië.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau (Polen), Brno (Tsjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Tuzla (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), Bucarest, Cluj-Napoca (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country