Nieuws & Media


Ryanair start twee nieuwe routes: Manchester en Lissabon

Eindhoven, 14 mei 2014

Ryanair heeft aangekondigd dat zij per eind oktober 2014 twee nieuwe routes zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Manchester Airport in Engeland en Lissabon Portela Airport in Portugal.

De route van Eindhoven naar Manchester zal 4x per week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag worden gevlogen terwijl de route van Eindhoven naar Lissabon 3x per week op dinsdag, donderdag en zaterdag zal worden gevlogen, beide routes worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Boeing 737-800 met 189 zitplaatsen. Start van de nieuwe route naar Manchester is 26 oktober 2014, start van de nieuwe route naar Lissabon is 28 oktober 2014.

Manchester ligt midden in het op een na dichtst bevolkte deel van het Verenigd Koninkrijk. De stad telt met haar omgeving 2,6 miljoen inwoners en is met name bekend om haar architectuur, cultuur, muziek scene, haar universiteit en de wetenschappelijke en technische output die bedrijven en instellingen leveren. De stad herbergt veel vestigingen van gerenommeerde internationale bedrijven en is na Londen en Edinburgh de door toeristen meest bezochte stad in het Verenigd Koninkrijk. Manchester is de thuisstad van de wereldberoemde voetbalclubs Manchester United en Manchester City.

Aan de oevers van de Taag ligt de Portugese hoofdstad Lissabon. De stad heeft 2,9 miljoen inwoners en is vanuit economisch en toeristisch oogpunt de belangrijkste stad van Portugal. Lissabon heeft vele monumentale gebouwen en objecten die grotendeels op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Lissabon wordt vanaf Eindhoven Airport ook door Transavia aangeboden.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country