Nieuws & Media

Home

Ryanair start twee nieuwe routes: Manchester en Lissabon

Eindhoven, 14 mei 2014

Ryanair heeft aangekondigd dat zij per eind oktober 2014 twee nieuwe routes zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Manchester Airport in Engeland en Lissabon Portela Airport in Portugal.

De route van Eindhoven naar Manchester zal 4x per week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag worden gevlogen terwijl de route van Eindhoven naar Lissabon 3x per week op dinsdag, donderdag en zaterdag zal worden gevlogen, beide routes worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Boeing 737-800 met 189 zitplaatsen. Start van de nieuwe route naar Manchester is 26 oktober 2014, start van de nieuwe route naar Lissabon is 28 oktober 2014.

Manchester ligt midden in het op een na dichtst bevolkte deel van het Verenigd Koninkrijk. De stad telt met haar omgeving 2,6 miljoen inwoners en is met name bekend om haar architectuur, cultuur, muziek scene, haar universiteit en de wetenschappelijke en technische output die bedrijven en instellingen leveren. De stad herbergt veel vestigingen van gerenommeerde internationale bedrijven en is na Londen en Edinburgh de door toeristen meest bezochte stad in het Verenigd Koninkrijk. Manchester is de thuisstad van de wereldberoemde voetbalclubs Manchester United en Manchester City.

Aan de oevers van de Taag ligt de Portugese hoofdstad Lissabon. De stad heeft 2,9 miljoen inwoners en is vanuit economisch en toeristisch oogpunt de belangrijkste stad van Portugal. Lissabon heeft vele monumentale gebouwen en objecten die grotendeels op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Lissabon wordt vanaf Eindhoven Airport ook door Transavia aangeboden.

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met naar verwachting ruim 6 miljoen passagiers in 2018. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 80 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country