Nieuws & Media


Ryanair lanceert haar winterdienstregeling voor Eindhoven Airport

Eindhoven, 10 juli 2014

Ryanair heeft vandaag haar dienstregeling voor het aankomende winterseizoen 2014/2015 bekendgemaakt. Naast de reeds aangekondigde nieuwe lijndiensten ( Madrid, Manchester en Lissabon), gaat Ryanair aankomende winter ook naar de huidige Italiaanse zomerbestemmingen Catania en Venetië vliegen en worden tevens twee nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het Ryanair netwerk vanaf Eindhoven: Turijn (Italië) en Tenerife (Spanje).

De route van Eindhoven naar Turijn zal 3x per week op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gevlogen terwijl de route van Eindhoven naar Tenerife 1x per week op vrijdag zal worden gevlogen. Beide routes worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Boeing 737-800 met 189 zitplaatsen. Start van de winterdienstregeling is 26 oktober 2014.

Turijn, met een miljoen inwoners de tweede stad van Noord-Italië en hoofdstad van de regio Piëmonte, is een belangrijk cultureel, economisch en toeristisch centrum. Centrum van de Italiaanse automotive industrie, uitgangspunt van bezoeken aan de Aosta vallei en de Italiaanse Alpen, de stad van FIAT, Juventus, Vincenzo Lancia, Umberto Tozzi en Don Bosco.

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilandengroep, behoeft weinig introductie. Moderne badplaatsen worden afgewisseld door authentieke dorpjes en boven alles toornt de uitgedoofde vulkaan El Teide uit. Met zijn 3718 meter hoogte, de hoogste berg op Spaans grondgebied.

Ryanair’s winterdienstregeling 2014/2015 op Eindhoven Airport biedt in totaal 29 bestemmingen verspreidt over 109 wekelijkse vluchten.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country