Nieuws & Media


Airport Shuttle ontzorgt de reiziger

Eindhoven, 14 oktober 2014

Sinds ruim een jaar rijdt tussen Eindhoven station en Eindhoven Airport de Airport Shuttle. De Airport Shuttle is een unieke samenwerking tussen NS, Eindhoven Airport, Hermes en GWK Travelex. De partijen hebben de handen ineen geslagen om te komen tot meer gemak voor en het ontzorgen van de reiziger.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt om het ketenproduct compleet te maken en de reiziger verder te ontzorgen. Inmiddels zijn hierin een aantal belangrijke stappen gemaakt: De reiziger kan een combiticket kopen welke geldig is voor zowel de bus als de trein; De reiziger zal geholpen worden door schermen met vluchtinformatie op het station; Op Eindhoven Airport ziet de passagier die aankomt op het vliegveld direct een scherm met treinreisinformatie en signing naar het verkooppunt van NS; In de bus wordt de reiziger verder geholpen door een Engelssprekende chauffeur die als gastheer fungeert en de vragen van de reizigers kan beantwoorden. Daarnaast is er voldoende ruimte voor koffers, zodat de reizigers comfortabel kunnen zitten; De Airport Shuttle rijdt direct, zonder tussenstops, vanaf het station naar Eindhoven Airport en vice versa.

Op deze manier wordt een uniek totaalconcept geboden, waardoor de bereikbaarheid van Eindhoven Airport wordt verbeterd, cruciaal bij een snelgroeiende luchthaven.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country