Nieuws & Media

Home

Transavia start hoogfrequente vluchten naar München en Praag

Eindhoven, 9 oktober 2015

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd om met ingang van februari 2016 vluchten te gaan uitvoeren tussen de luchthaven van München (Duitsland) en Eindhoven Airport en tussen de luchthaven van Praag (Tsjechië) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een forse versteviging van haar netwerk richting Duitsland en Tsjechië.

De route van Eindhoven naar München zal 11x per week worden gevlogen (maandag tot en met vrijdag 2x per dag en één vlucht op zondag) en de vlucht van Eindhoven naar Praag zal 6x per week worden gevlogen (alle dagen behalve zondag). Transavia vliegt beide routes met een moderne Boeing 737-700 (149 stoelen) of Boeing 737-800 (189 stoelen). Start van de routes naar München en Praag is vrijdag 19 februari 2016.

Met München brengt Transavia een zeer belangrijke bestemming binnen handbereik van de reiziger. Met de twee frequenties per weekdag wordt nadrukkelijk ingestoken op de zakelijke reiziger. De zakelijke banden tussen de Brainport Regio Eindhoven en de regio München worden hiermee flink ondersteund. Ook voor de toeristische reiziger is München een geweldige bestemming, wat cultuur betreft is de Beierse hoofdstad een van de interessantste steden van Duitsland. Daarnaast is München dé toegangspoort tot de Alpen met plaatsen als Garmisch-Partenkirchen en Oberstdorf bij wijze van spreken om de hoek. Praag behoeft bijna geen verdere toelichting, de stad wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met 6 vluchten in de week van Eindhoven Airport naar Praag is er voor zowel de toeristische reiziger alsook de zakelijke reiziger volop keus.

Fons Latour, Head of Route Development van Eindhoven Airport

Transavia is onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep. Transavia beschikt over een vloot van 36 vliegtuigen type Boeing 737-700 en Boeing 737-800.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6 miljoen passagiers in 2018. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 80 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country