Nieuws & Media


Transavia start hoogfrequente vluchten naar München en Praag

Eindhoven, 9 oktober 2015

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd om met ingang van februari 2016 vluchten te gaan uitvoeren tussen de luchthaven van München (Duitsland) en Eindhoven Airport en tussen de luchthaven van Praag (Tsjechië) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een forse versteviging van haar netwerk richting Duitsland en Tsjechië.

De route van Eindhoven naar München zal 11x per week worden gevlogen (maandag tot en met vrijdag 2x per dag en één vlucht op zondag) en de vlucht van Eindhoven naar Praag zal 6x per week worden gevlogen (alle dagen behalve zondag). Transavia vliegt beide routes met een moderne Boeing 737-700 (149 stoelen) of Boeing 737-800 (189 stoelen). Start van de routes naar München en Praag is vrijdag 19 februari 2016.

Met München brengt Transavia een zeer belangrijke bestemming binnen handbereik van de reiziger. Met de twee frequenties per weekdag wordt nadrukkelijk ingestoken op de zakelijke reiziger. De zakelijke banden tussen de Brainport Regio Eindhoven en de regio München worden hiermee flink ondersteund. Ook voor de toeristische reiziger is München een geweldige bestemming, wat cultuur betreft is de Beierse hoofdstad een van de interessantste steden van Duitsland. Daarnaast is München dé toegangspoort tot de Alpen met plaatsen als Garmisch-Partenkirchen en Oberstdorf bij wijze van spreken om de hoek. Praag behoeft bijna geen verdere toelichting, de stad wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met 6 vluchten in de week van Eindhoven Airport naar Praag is er voor zowel de toeristische reiziger alsook de zakelijke reiziger volop keus.

Fons Latour, Head of Route Development van Eindhoven Airport

Transavia is onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep. Transavia beschikt over een vloot van 36 vliegtuigen type Boeing 737-700 en Boeing 737-800.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country