Nieuws & Media

Home

Medio 2017 opent McDonald’s restaurant Eindhoven Airport

Eindhoven, 14 december 2015

193090 mc%20donalds%20pers 8bdd47 original 1452875560

Vandaag is de samenwerking tussen McDonald’s en Eindhoven Airport officieel bekrachtigd met de ondertekening van een langjarige huurovereenkomst. Vanaf juni 2016 zullen de bouwwerkzaamheden van het restaurant met McDrive starten op de huidige parkeerplaats P1. Het nieuwe restaurant verwacht medio 2017 haar deuren te openen en zal ruim 80 nieuwe arbeidsplaatsen in de directe omgeving bieden.

Met de vestiging van dit nieuwe McDonald’s restaurant geven wij verdere invulling aan onze uitbreidingsplannen in Nederland. Toen de mogelijkheid zich voordeed om in gesprek te gaan over een restaurant op de luchthaven in Eindhoven, hebben wij geen moment getwijfeld. Als alles volgens planning verloopt, openen wij hier medio 2017 een prachtig nieuw restaurant. We kijken ernaar uit om gasten uit de omgeving en reizigers te verwelkomen met een modern interieur, comfortabele zitgelegenheid en de hoge kwaliteit producten die zij van ons gewend zijn.

Bas Klaassen, Director Development bij McDonald’s Nederland

Verbreding horeca aanbod op Eindhoven Airport Het nieuwe McDonald’s restaurant zal zich vestigen in het Multi Purpose Building op de huidige parkeerplaats P1 van Eindhoven Airport. In het gebouw worden verschillende diensten en faciliteiten gecombineerd, zodat Eindhoven Airport kan voldoen aan de wensen en verwachtingen van de toenemende stroom reizigers.

Met de stijging van het aantal reizigers dat gebruik maakt van Eindhoven Airport, wordt deze locatie steeds interessanter voor horeca en retail. We hebben gekozen voor een samenwerking met McDonald’s, omdat de luchthaven in McDonald’s een restaurant ziet met een brede doelgroep en een kwalitatieve uitstraling die past bij Eindhoven Airport. We zijn dan ook verheugd met deze mooie toevoeging op ons horeca aanbod.

Joost Meijs, Algemeen Directeur Eindhoven Airport

Lokale werkgelegenheid De komst van het nieuwe McDonald’s restaurant biedt inwoners van Eindhoven en omgeving zo’n 80 nieuwe arbeidsplaatsen op termijn.

Zodra we in juni 2016 van start gaan met de bouw van het nieuwe McDonald’s restaurant, zal ook de werving en training van nieuwe medewerkers beginnen. We kijken uit naar het moment in 2017 waarop een enthousiast team de eerste gasten mag verwelkomen in het nieuwe restaurant.

Bas Klaassen, Director Development bij McDonald’s Nederland

Over McDonald’s Nederland In Nederland heeft McDonald’s 245 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Over Eindhoven Airport Eindhoven Airport, met meer dan 4 miljoen passagiers in 2015 inmiddels de tweede luchthaven van Nederland, bevordert het vestigingsklimaat van Zuid Nederland en is cruciaal voor de regio om haar ambities te verwezenlijken. De luchthaven streeft naar een breed portfolio van bestemmingen. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 70 bestemmingen gevlogen. Eindhoven Airport is een luchthaven waar snelheid en beleving de toegevoegde waarden zijn. Eindhoven Airport verbindt Brainport met name Europa en maakt de regio internationaal bereikbaar. De luchthaven is met 1.500 directe arbeidsplaatsen uitgegroeid tot één van de grootste regionale werkverschaffers. Volgens de afspraken tussen nationale en regionale belanghebbende partijen krijgt Eindhoven Airport de ruimte zich te ontwikkelen tot zo’n 5,5 miljoen passagiers in 2020. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van het Aldersadvies en de Luchtvaartnota van de regering. Eindhoven Airport voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving en duurzaamheid.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6 miljoen passagiers in 2018. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 80 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country