Nieuws & Media


Wizz Air kondigt nieuwe route aan tussen Eindhoven Airport en Timişoara

Eindhoven, 8 januari 2016

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per maart 2016 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Traian Vuia International, de luchthaven van de stad Timişoara in West Roemenië.

De route van Eindhoven naar Timişoara zal 3x per week op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 29 maart 2016. Timişoara is alweer de 18e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt en de tweede nieuwe bestemming die Wizzair vanaf maart gaat vliegen, naast Lublin in Polen.

Timişoara is met haar 310.000 inwoners een van de grotere steden in Roemenië. De stad wordt ook wel ‘Klein Wenen’ genoemd door de aanwezigheid van veel prachtige en beeldbepalende gebouwen uit de Barok en tweede helft 19e eeuw. Timişoara is niet voor niets kandidaat-stad voor Europese Culturele Hoofdstad in 2021. Economisch gezien speelt de stad een belangrijke rol voor de automotive industrie, een aantal belangrijke toeleveranciers voor o.a. BMW, Volkswagen en Audi zijn in Timişoara gevestigd, maar bijvoorbeeld ook Continental AG die een grote bandenfabriek in de stad gevestigd heeft.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen), Brno (Tsjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Tuzla (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), Bucharest, Cluj-Napoca, Timişoara (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country