Nieuws & Media


Eindhoven Airport breidt terminal uit met nieuwe bagagehal

Eindhoven, 28 januari 2016

Eindhoven Airport is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe bagagehal. De nieuwe bagagehal wordt gebouwd aan de rechterzijde van de terminal, op de begane grond.

De eerste verdieping zal ingericht worden voor ondersteunende functies zoals kantoorruimtes.

Vanwege de verwachte groei van Eindhoven Airport de komende jaren, is het huidige bagagesysteem niet meer toereikend.

De bagagehal zal daarom worden uitgebreid en zal ruimte bieden aan een bagagesysteem met meer dan dubbele capaciteit. Het totale bruto vloeroppervlakte van de uitbreiding is bijna 5000 m2, waarvan de helft ruimte biedt aan het nieuwe bagagesysteem. De ingebruikname van de nieuwe bagagehal staat gepland voor het tweede kwartaal van 2017. De bouwwerkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2016.

194408 1468h,%202016 1 19,%203 d%20bagagehal fcd102 large 1453981320

De ruimte van de huidige bagagehal zal vervolgens, na ingebruikname van de nieuwe bagagehal in 2017, ingericht gaan worden voor passagiers toegankelijke operationele en commerciële ruimtes.  

Om geheel in lijn te blijven met de duurzaamheidambities van Eindhoven Airport zal deze aanbouw een gelijkwaardig energielabel krijgen als de terminal, namelijk het A+ label. Hiervoor zal onder andere gebruik worden gemaakt van led verlichting i.c.m. aanwezigheidsdetectie, isolerende beglazing en zonnepanelen.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country