Nieuws & Media


Wizzair opent 19e route vanaf Eindhoven Airport: Kaunas in Litouwen

Eindhoven, 23 maart 2016

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per september 2016 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Kaunas International, de luchthaven van de stad Kaunas in Litouwen. Kaunas is na Vilnius de tweede bestemming in Litouwen die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aan gaat bieden.  

 

De route van Eindhoven naar Kaunas zal 2x per week op donderdag en zondag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 22 september 2016. Kaunas is de 19e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt en de derde nieuwe bestemming die Wizzair dit jaar gaat vliegen, naast Lublin in Polen en Timisoara in Roemenië.

 

Kaunas is met haar 370.000 inwoners de tweede stad van Litouwen. De voormalige hoofdstad van Litouwen heeft een bewogen geschiedenis achter de rug waarvan het kasteel van Kaunas, de barokke Sint Franciscuskerk uit 1666 en het stadhuis uit 1542 mooie overblijfselen zijn. Kaunas heeft verder talrijke musea en theaters die een uiting zijn van het bloeiende culturele leven in de stad. Zakelijk heeft de stad ook veel te bieden waarbij met name de voedselindustrie een belangrijke economische pijler is.

 

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius, Kaunas (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen), Brno (Tsjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Tuzla (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), Bucharest, Cluj-Napoca, Timişoara (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

203202 kaunas 146e58 large 1460027753
Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country