Nieuws & Media

Home

Wizzair opent 19e route vanaf Eindhoven Airport: Kaunas in Litouwen

Eindhoven, 23 maart 2016

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per september 2016 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Kaunas International, de luchthaven van de stad Kaunas in Litouwen. Kaunas is na Vilnius de tweede bestemming in Litouwen die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aan gaat bieden.  

 

De route van Eindhoven naar Kaunas zal 2x per week op donderdag en zondag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 22 september 2016. Kaunas is de 19e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt en de derde nieuwe bestemming die Wizzair dit jaar gaat vliegen, naast Lublin in Polen en Timisoara in Roemenië.

 

Kaunas is met haar 370.000 inwoners de tweede stad van Litouwen. De voormalige hoofdstad van Litouwen heeft een bewogen geschiedenis achter de rug waarvan het kasteel van Kaunas, de barokke Sint Franciscuskerk uit 1666 en het stadhuis uit 1542 mooie overblijfselen zijn. Kaunas heeft verder talrijke musea en theaters die een uiting zijn van het bloeiende culturele leven in de stad. Zakelijk heeft de stad ook veel te bieden waarbij met name de voedselindustrie een belangrijke economische pijler is.

 

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius, Kaunas (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen), Brno (Tsjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Tuzla (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), Bucharest, Cluj-Napoca, Timişoara (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

203202 kaunas 146e58 large 1460027753
Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6 miljoen passagiers in 2018. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 80 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country