Nieuws & Media


Start bouw uitbreiding bagagehal Eindhoven Airport

Eindhoven, 31 maart 2016

Eindhoven Airport is gestart met de bouw van de uitbreiding van de bestaande bagagehal. De eerste paal werd hiervoor geslagen door Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport. De verwachte opleverdatum is maart 2017.

 

De uitbreiding van de bestaande bagagehal wordt gebouwd aan de rechterzijde van de terminal, op de begane grond. De eerste verdieping zal ingericht worden voor ondersteunende functies zoals kantoorruimtes.

 

Deze bouw wordt ontwikkeld door Eindhoven Airport in samenwerking met de volgende uitvoerende partijen:

 

Bouwkundig aannemer:                     Heijmans Utiliteit B.V.

Elektrotechnische installaties:          Mansveld Projecten & Services B.V

Werktuigbouwkundige installaties:  Kuijpers

Bagage sorteer systeem:                   Vanderlande

201147 dscn2979 6a4c54 large 1459418266
Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country