Nieuws & Media


Onthulling historische tijdslijn van 125 jaar Philips op Eindhoven Airport 

Miljoenen reizigers zien bij aankomst op Eindhoven Airport de historische tijdslijn van Philips ter ere van het 125-jarig jubileum

Eindhoven, 14 mei 2016

In het weekend waarin Eindhoven viert dat Philips 125 jaar bestaat, onthullen Philips en Eindhoven Airport een 15 meter lange tijdslijn van Philips met een selectie aan innovaties die impact hebben gehad op het leven van mensen in een tijdspad van 125 jaar. 

Het is een bijzonder jaar voor Philips, omdat wij op 15 mei 2016 ons 125-jarig bestaan vieren. Wij zijn trots op ons verleden, en laten ons er door inspireren voor de toekomst. Het is ook in deze geest dat ik vereerd ben dat miljoenen reizigers in de aankomsthal van Eindhoven Airport onze innovaties in deze mooie tijdslijn zien en beleven.

Hans de Jong, CEO Philips Benelux
208464 20160514 eindhovenairport philipstijdlijn 0005 1017 997755 large 1463215970

Philips heeft een enorme invloed gehad op het ontstaan en de ontwikkeling destijds van de luchthaven. In 1934 werd dan ook het Comité Welschap opgericht waarin onder andere de heer A. Philips, namens Philips, zitting in nam. Het comité zorgde voor het creëren van draagvlak voor de luchthaven, en kon gezien worden als voorloper van de huidige Vereniging Vrienden Eindhoven Airport. De luchthaven heeft  dus, net zoals de stad Eindhoven, een verleden en verbondenheid met Philips, en daar mogen we trots op zijn.

Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport
208468 20160514 eindhovenairport philipstijdlijn 0012 1212 672945 large 1463216014

Eindhoven Airport en Philips zijn historisch met elkaar verbonden. Op 28 september 1932 werd de "Noord-Brabantsche Aero Club" (NBAC) opgericht door onder andere Frits Philips, zelf een enthousiast sportvlieger. De groei van Philips heeft decennia lang geresulteerd in een intensiever gebruik van de luchthaven. Philips had vanaf de jaren vijftig zelfs een eigen vloot van vliegtuigen, de Philips Vliegdienst. Thuisbasis was vliegveld Welschap, het huidige Eindhoven Airport. Een luchthaven in de directe nabijheid, die Philips verbond met de rest van de wereld en waarvan Philips heden ten dagen nog veelvuldig gebruik maakt.

Meer informatie over het 125 jaar bestaan van Philips: 

Meer informatie over de vieringen op 14 en 15 mei in Eindhoven:

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country