Nieuws & Media


Onthulling historische tijdslijn van 125 jaar Philips op Eindhoven Airport 

Miljoenen reizigers zien bij aankomst op Eindhoven Airport de historische tijdslijn van Philips ter ere van het 125-jarig jubileum

Eindhoven, 14 mei 2016

In het weekend waarin Eindhoven viert dat Philips 125 jaar bestaat, onthullen Philips en Eindhoven Airport een 15 meter lange tijdslijn van Philips met een selectie aan innovaties die impact hebben gehad op het leven van mensen in een tijdspad van 125 jaar. 

Het is een bijzonder jaar voor Philips, omdat wij op 15 mei 2016 ons 125-jarig bestaan vieren. Wij zijn trots op ons verleden, en laten ons er door inspireren voor de toekomst. Het is ook in deze geest dat ik vereerd ben dat miljoenen reizigers in de aankomsthal van Eindhoven Airport onze innovaties in deze mooie tijdslijn zien en beleven.

Hans de Jong, CEO Philips Benelux
208464 20160514 eindhovenairport philipstijdlijn 0005 1017 997755 large 1463215970

Philips heeft een enorme invloed gehad op het ontstaan en de ontwikkeling destijds van de luchthaven. In 1934 werd dan ook het Comité Welschap opgericht waarin onder andere de heer A. Philips, namens Philips, zitting in nam. Het comité zorgde voor het creëren van draagvlak voor de luchthaven, en kon gezien worden als voorloper van de huidige Vereniging Vrienden Eindhoven Airport. De luchthaven heeft  dus, net zoals de stad Eindhoven, een verleden en verbondenheid met Philips, en daar mogen we trots op zijn.

Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport
208468 20160514 eindhovenairport philipstijdlijn 0012 1212 672945 large 1463216014

Eindhoven Airport en Philips zijn historisch met elkaar verbonden. Op 28 september 1932 werd de "Noord-Brabantsche Aero Club" (NBAC) opgericht door onder andere Frits Philips, zelf een enthousiast sportvlieger. De groei van Philips heeft decennia lang geresulteerd in een intensiever gebruik van de luchthaven. Philips had vanaf de jaren vijftig zelfs een eigen vloot van vliegtuigen, de Philips Vliegdienst. Thuisbasis was vliegveld Welschap, het huidige Eindhoven Airport. Een luchthaven in de directe nabijheid, die Philips verbond met de rest van de wereld en waarvan Philips heden ten dagen nog veelvuldig gebruik maakt.

Meer informatie over het 125 jaar bestaan van Philips: 

Meer informatie over de vieringen op 14 en 15 mei in Eindhoven:

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, met meer dan 4,7 miljoen passagiers in 2016 de tweede luchthaven van Nederland, bevordert het vestigingsklimaat van Zuid Nederland en is cruciaal voor de regio om haar ambities te verwezenlijken. De luchthaven streeft naar een breed portfolio van bestemmingen. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 70 bestemmingen gevlogen. Eindhoven Airport is een luchthaven waar snelheid & beleving de toegevoegde waarden zijn. Eindhoven Airport verbindt Brainport met, met name, Europa en maakt de regio internationaal bereikbaar. De luchthaven is met 1500 directe arbeidsplaatsen uitgegroeid tot één van de grootste regionale werkverschaffers. Volgens de afspraken tussen nationale en regionale belanghebbende partijen krijgt Eindhoven Airport de ruimte zich te ontwikkelen tot zo’n 5, 5 miljoen passagiers in 2020. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van het Aldersadvies en de Luchtvaartnota van de regering. Eindhoven Airport voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving en duurzaamheid.

De afdeling Corporate Communications voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. Corporate Communications is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl
Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country