Nieuws & Media


Eindhoven Airport legt realisatie Multi Purpose Building bij terminal in handen van BAM

Eindhoven, 26 mei 2016

Eindhoven Airport heeft BAM geselecteerd voor de bouw van het Multi Purpose Building (MPB) dat verrijst op de huidige parkeerplaats P1 tegenover de terminal. 

210745 contractondertekening mpb p1 web c26e19 large 1464265886

V.l.n.r. Cyril Barendse (Projectleider BAM), Peter Thijssen (Regio directeur BAM Bouw en Techniek), Henk Post (Directeur BAM Infra Regio Civiel), Joost Meijs (Algemeen directeur Eindhoven Airport) en Olaf Broeders (Projectleider Eindhoven Airport)

Het gebouw combineert verschillende functies, zoals een overdekte OV-terminal en een McDonald’s restaurant op de begane grond. Op de drie verdiepingen daarboven bevinden zich de kiss and ride zone, kort parkeren P1 en functies zoals Parkeerbeheer en Services gericht op mobiliteit. De directe omgeving (boulevard) krijgt een groene en autoluwe inrichting, zodat een aangenaam verblijfsklimaat ontstaat.  Het MPB krijgt een duurzaam karakter conform de BREEAM certificering ´very good´. De bouw start eind mei, de oplevering is volgens planning halverwege 2017. 

De bouw van het MPB maakt deel uit van het plan van Eindhoven Airport om de kwaliteit van het buitengebied te verbeteren. De luchthaven wil door een betere bereikbaarheid en aangenamer verblijfsklimaat het toenemende aantal gebruikers van de luchthaven meer comfort en gemak bieden.

 

Het door De Bever Architecten ontworpen gebouw sluit aan op de architectuur van de terminal en het hotel. Via roltrappen komen reizigers en bezoekers uit op het autoluwe en veilige verblijfsgebied tussen het MPB en de terminal. Een wandelboulevard verbindt straks de parkeerterreinen P3, P4 en P5 met het verblijfsgebied direct voor de luchthaventerminal. De natuurlijke omgeving wordt waar mogelijk doorgetrokken in het verblijfsgebied en de wandelboulevard waardoor deze ‘groen’ worden. Bij het ontwerp worden snelheid, sfeer, leefbaar, veilig en groen als uitgangspunten gehanteerd.

In het MPB komt een parkeervoorziening, P1 Kort parkeren genaamd, met circa 800 parkeerplaatsen. Vanaf de oplevering is het voortaan ook mogelijk om voor P1 online te reserveren en kunnen passagiers en bezoekers van Eindhoven Airport de auto elektrisch opladen. Met het aanleggen van deze elektrische laadpunten komt de luchthaven tegemoet aan de behoeften en wensen van een steeds grotere groep gebruikers van elektrische auto’s.

De bouw van het MPB en het buitengebied zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Een gedeelte van P1 zal gedurende de bouwfase beschikbaar blijven voor kort parkeren.

BREEAM ´very good´ Het is voor het eerst dat een dergelijk multifunctioneel gebouw conform het BREEAM-certificaat ´very good´ wordt gerealiseerd. BREEAM toetst het duurzame karakter van een gebouw op management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Deze doelstelling past in de duurzaamheidsambitie van de luchthaven.

210744 1468f,%202016 5 24,%20overview 847f67 large 1464265865

 

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, met meer dan 4,7 miljoen passagiers in 2016 de tweede luchthaven van Nederland, bevordert het vestigingsklimaat van Zuid Nederland en is cruciaal voor de regio om haar ambities te verwezenlijken. De luchthaven streeft naar een breed portfolio van bestemmingen. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 70 bestemmingen gevlogen. Eindhoven Airport is een luchthaven waar snelheid & beleving de toegevoegde waarden zijn. Eindhoven Airport verbindt Brainport met, met name, Europa en maakt de regio internationaal bereikbaar. De luchthaven is met 1500 directe arbeidsplaatsen uitgegroeid tot één van de grootste regionale werkverschaffers. Volgens de afspraken tussen nationale en regionale belanghebbende partijen krijgt Eindhoven Airport de ruimte zich te ontwikkelen tot zo’n 5, 5 miljoen passagiers in 2020. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van het Aldersadvies en de Luchtvaartnota van de regering. Eindhoven Airport voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving en duurzaamheid.

De afdeling Corporate Communications voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. Corporate Communications is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl
Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country