Nieuws & Media


Wizzair opent 20e route vanaf Eindhoven Airport: Niš in Servië

Eindhoven, 16 juni 2016

Wizzair heeft vandaag aangekondigd dat zij per augustus 2016 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Niš “Constantin the Great”, de luchthaven van de stad Niš in Servië. Niš is, na Belgrado, de tweede bestemming in Servië die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aan gaat bieden.

222736 nis 59746a original 1472480769

De route van Eindhoven naar Niš zal 2x per week op maandag en vrijdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 1 augustus 2016. Met de start van de route naar Niš bereikt Wizzair een mijlpaal op Eindhoven Airport; het is de 20e bestemming die de Hongaars/Zwitserse luchtvaartmaatschappij aanbiedt vanaf Eindhoven Airport. Daarnaast is Niš de vierde nieuwe bestemming die Wizzair dit jaar gaat vliegen, naast Lublin in Polen, Timisoara in Roemenië en Kaunas in Litouwen.

 

Niš is met haar 300.000 inwoners de derde stad van Servië. Niš is een belangrijke industrie-, universiteits- en handelsstad en het is een van de oudste steden van de Balkan. Gelegen op de kruising van wegen naar Istanbul, Belgrado, Sofia en Griekenland ligt het op een economisch en militair strategische plaats. In het Romeinse Rijk heette de stad Naissus (stad van de nimfen).

 

Wizzair vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius, Kaunas (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen), Brno (Tsjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado, Niš (Servië), Tuzla (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), Bucharest, Cluj-Napoca, Timişoara (Roemenië) en Sofia (Bulgarije). 

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country