Nieuws & Media

Home

Wizzair opent 20e route vanaf Eindhoven Airport: Niš in Servië

Eindhoven, 16 juni 2016

Wizzair heeft vandaag aangekondigd dat zij per augustus 2016 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Niš “Constantin the Great”, de luchthaven van de stad Niš in Servië. Niš is, na Belgrado, de tweede bestemming in Servië die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aan gaat bieden.

222736 nis 59746a original 1472480769

De route van Eindhoven naar Niš zal 2x per week op maandag en vrijdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 1 augustus 2016. Met de start van de route naar Niš bereikt Wizzair een mijlpaal op Eindhoven Airport; het is de 20e bestemming die de Hongaars/Zwitserse luchtvaartmaatschappij aanbiedt vanaf Eindhoven Airport. Daarnaast is Niš de vierde nieuwe bestemming die Wizzair dit jaar gaat vliegen, naast Lublin in Polen, Timisoara in Roemenië en Kaunas in Litouwen.

 

Niš is met haar 300.000 inwoners de derde stad van Servië. Niš is een belangrijke industrie-, universiteits- en handelsstad en het is een van de oudste steden van de Balkan. Gelegen op de kruising van wegen naar Istanbul, Belgrado, Sofia en Griekenland ligt het op een economisch en militair strategische plaats. In het Romeinse Rijk heette de stad Naissus (stad van de nimfen).

 

Wizzair vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius, Kaunas (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen), Brno (Tsjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado, Niš (Servië), Tuzla (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), Bucharest, Cluj-Napoca, Timişoara (Roemenië) en Sofia (Bulgarije). 

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6 miljoen passagiers in 2018. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 80 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country