Nieuws & Media


Transavia start vluchten naar Stockholm

Eindhoven, 27 september 2016

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd om met ingang van april 2017 vluchten te gaan uitvoeren tussen de luchthaven van Stockholm Arlanda (Zweden) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een forse versteviging van haar netwerk richting Scandinavië.

De route van Eindhoven naar Stockholm zal initieel 4x per week worden gevlogen (iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag). Transavia vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen). Start van de nieuwe route naar Stockholm is maandag 3 april 2017.

Transavia breidt haar netwerk vanaf Eindhoven Airport verder uit met een mooie nieuwe route naar Scandinavië. Nadat Transavia in 2013 al Kopenhagen heeft toegevoegd aan haar netwerk vanaf Eindhoven Airport, wordt nu de luchthaven van Stockholm Arlanda toegevoegd. Met Stockholm wordt niet alleen een bijzonder fraaie Zweedse stad makkelijk bereikbaar vanuit de Brainport Regio Eindhoven, maar wordt er ook een connectie gemaakt tussen twee belangrijke ‘design capitals’, twee belangrijke ‘high-tech hubs’, én een connectie tussen twee ‘European Green Capitals’, Stockholm en Nijmegen. Transavia maakt met de keuze voor de luchthaven Arlanda ook een duidelijke keuze voor reizigerscomfort. Arlanda biedt met de Arlanda Express, een snelle en comfortabele treinverbinding met het centrum van de stad. Efficient voor de zakelijke passagier en gemakkelijk voor de stedenreiziger. Stockholm is een zeer welkome aanvulling op het steeds verder groeiende netwerk aan bestemmingen bereikbaar vanaf Eindhoven Airport.

Fons Latour, Head of Route Development van Eindhoven Airport

Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, biedt in 2017 meer dan 25 bestemmingen aan vanaf haar Brabantse basis, Eindhoven Airport.

226224 stockholm 67a416 large 1475563377
Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, met meer dan 4,7 miljoen passagiers in 2016 de tweede luchthaven van Nederland, bevordert het vestigingsklimaat van Zuid Nederland en is cruciaal voor de regio om haar ambities te verwezenlijken. De luchthaven streeft naar een breed portfolio van bestemmingen. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 70 bestemmingen gevlogen. Eindhoven Airport is een luchthaven waar snelheid & beleving de toegevoegde waarden zijn. Eindhoven Airport verbindt Brainport met, met name, Europa en maakt de regio internationaal bereikbaar. De luchthaven is met 1500 directe arbeidsplaatsen uitgegroeid tot één van de grootste regionale werkverschaffers. Volgens de afspraken tussen nationale en regionale belanghebbende partijen krijgt Eindhoven Airport de ruimte zich te ontwikkelen tot zo’n 5, 5 miljoen passagiers in 2020. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van het Aldersadvies en de Luchtvaartnota van de regering. Eindhoven Airport voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving en duurzaamheid.

De afdeling Corporate Communications voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. Corporate Communications is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl
Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country