Nieuws & Media


Wizz Air opent 21e route vanaf Eindhoven Airport: Varna

Eindhoven, 15 december 2016 

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per juli 2017 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en de luchthaven van de stad Varna aan de Zwarte Zee kust in Bulgarije.

232307 varna%20(002) d8cfb7 large 1481790260

De route van Eindhoven naar Varna zal 2x per week op donderdag en zondag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 23 juli 2017. Varna is de 21e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt en de tweede bestemming die Wizzair in Bulgarije gaat aanvliegen.

Varna is met haar 350.000 inwoners de derde stad van Bulgarije en de belangrijkste havenstad van het land. De omgeving van de stad is ook toeristisch zeer bekend met de prachtige Zwarte Zee stranden, ook wel de Goudkust genoemd. De Goudkust waarvan de legende vertelt dat gouden schatten ooit veranderd zijn in schitterend goudkleurig zand, herbergt naast Varna met haar mooie boulevard en talrijke winkeltjes en restaurants ook de aantrekkelijke badplaatsen Albana, Sveti Konstantin en Obzor.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa:

  • Riga (Letland)
  • Vilnius, Kaunas (Litouwen),
  • Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen)
  • Brno (Tsjechië)
  • Budapest, Debrecen (Hongarije)
  • Belgrado, Nǐs (Servië)
  • Tuzla (Bosnië-Herzegovina)
  • Skopje (Macedonië)
  • Bucharest, Cluj-Napoca, Timişoara (Roemenië)
  • Sofia en Varna (Bulgarije).
Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, met meer dan 4,7 miljoen passagiers in 2016 de tweede luchthaven van Nederland, bevordert het vestigingsklimaat van Zuid Nederland en is cruciaal voor de regio om haar ambities te verwezenlijken. De luchthaven streeft naar een breed portfolio van bestemmingen. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 70 bestemmingen gevlogen. Eindhoven Airport is een luchthaven waar snelheid & beleving de toegevoegde waarden zijn. Eindhoven Airport verbindt Brainport met, met name, Europa en maakt de regio internationaal bereikbaar. De luchthaven is met 1500 directe arbeidsplaatsen uitgegroeid tot één van de grootste regionale werkverschaffers. Volgens de afspraken tussen nationale en regionale belanghebbende partijen krijgt Eindhoven Airport de ruimte zich te ontwikkelen tot zo’n 5, 5 miljoen passagiers in 2020. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van het Aldersadvies en de Luchtvaartnota van de regering. Eindhoven Airport voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving en duurzaamheid.

De afdeling Corporate Communications voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. Corporate Communications is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl
Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country