Nieuws & Media


Wizz Air opent 21e route vanaf Eindhoven Airport: Varna

Eindhoven, 15 december 2016 

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per juli 2017 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en de luchthaven van de stad Varna aan de Zwarte Zee kust in Bulgarije.

232307 varna%20(002) d8cfb7 large 1481790260

De route van Eindhoven naar Varna zal 2x per week op donderdag en zondag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 23 juli 2017. Varna is de 21e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt en de tweede bestemming die Wizzair in Bulgarije gaat aanvliegen.

Varna is met haar 350.000 inwoners de derde stad van Bulgarije en de belangrijkste havenstad van het land. De omgeving van de stad is ook toeristisch zeer bekend met de prachtige Zwarte Zee stranden, ook wel de Goudkust genoemd. De Goudkust waarvan de legende vertelt dat gouden schatten ooit veranderd zijn in schitterend goudkleurig zand, herbergt naast Varna met haar mooie boulevard en talrijke winkeltjes en restaurants ook de aantrekkelijke badplaatsen Albana, Sveti Konstantin en Obzor.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa:

  • Riga (Letland)
  • Vilnius, Kaunas (Litouwen),
  • Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen)
  • Brno (Tsjechië)
  • Budapest, Debrecen (Hongarije)
  • Belgrado, Nǐs (Servië)
  • Tuzla (Bosnië-Herzegovina)
  • Skopje (Macedonië)
  • Bucharest, Cluj-Napoca, Timişoara (Roemenië)
  • Sofia en Varna (Bulgarije).
Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country