Nieuws & Media


Eindhoven Airport steunt maatschappelijke projecten Bouwen aan eigen toekomst én die van anderen

Eindhoven, 15 december 2016

Eindhoven Airport steunt maatschappelijke projecten

Eindhoven Airport groeit voorspoedig en werkt hard om het toenemende aantal passagiers goed van dienst te kunnen blijven zijn. Er wordt flink gebouwd aan de toekomst. Aan de eigen toekomst, op het vliegveld zelf, maar ook aan die van anderen. Eindhoven Airport nodigt haar medewerkers uit om de handen uit de mouwen te steken voor de Sprinkhaan in Oirschot of Habitat for Humanity in Cambodja. 

Eindhoven Airport verbindt de lokale regio met de internationale wereld. Zo staat het in haar ondernemingsmissie. Luchthavendirecteur Joost Meijs: “Daar danken wij ons bestaan ook aan. Aan mensen hier én daar. Ligt het dan niet voor de hand om voor hen iets terug te doen? Hier én daar?” 

Medewerkers van Eindhoven Airport NV bouwen mee 

De luchthaven rekent het als maatschappelijk verantwoorde onderneming tot haar plicht om mensen die daartoe zelf minder in staat zijn, te helpen een toekomst op te bouwen. Het gaat ons niet alleen om Profit en Planet maar ook om People.

Daarom geven wij onze medewerkers gelegenheid, tijd en geld om een bijdrage te leveren aan twee bouwprojecten. Dichtbij in Oirschot, pal onder onze aanvliegroute en aanzienlijk verder van huis, in Cambodja.

 Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport N.V.

De Sprinkhaan in Oirschot

In Oirschot kunnen medewerkers komend voorjaar een weekend mee bouwen op De Sprinkhaan. Dit vakantiepark voor kinderen en jongeren met een beperking draait volledig op vrijwilligers. Het dierenpark is dringend aan vernieuwing en herinrichting toe, maar daarvoor is budget nodig. Een mooie uitdaging voor de handige klussers van Eindhoven Airport. 

Habitat for Humanity in Cambodja

Het bouwproject in Cambodja is er een van Habitat for Humanity. Deze sympathieke stichting bouwt wereldwijd eenvoudige en betaalbare huizen voor gezinnen die geen of nauwelijks een dak boven hun hoofd hebben. Dat wil zeggen, de gezinnen bouwen zelf hun huis, met hulp van anderen, en de lening die ze daarvoor afsluiten, betalen ze gewoon terug. Bewoners zijn dus zelf verantwoordelijk en worden niet afhankelijk gemaakt. 

Een huis betekent veiligheid en hygiëne. Habitat ziet het als hét middel om armoede te ontstijgen en een toekomst op te bouwen. Veertien collega’s van Eindhoven Airport bouwen daar volgend jaar herfst in Cambodja graag aan mee. 

Hier onder de toelichting van Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport.

Hqdefault

  

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country