Nieuws & Media


Eindhoven Airport steunt maatschappelijke projecten Bouwen aan eigen toekomst én die van anderen

Eindhoven, 15 december 2016

Eindhoven Airport steunt maatschappelijke projecten

Eindhoven Airport groeit voorspoedig en werkt hard om het toenemende aantal passagiers goed van dienst te kunnen blijven zijn. Er wordt flink gebouwd aan de toekomst. Aan de eigen toekomst, op het vliegveld zelf, maar ook aan die van anderen. Eindhoven Airport nodigt haar medewerkers uit om de handen uit de mouwen te steken voor de Sprinkhaan in Oirschot of Habitat for Humanity in Cambodja. 

Eindhoven Airport verbindt de lokale regio met de internationale wereld. Zo staat het in haar ondernemingsmissie. Luchthavendirecteur Joost Meijs: “Daar danken wij ons bestaan ook aan. Aan mensen hier én daar. Ligt het dan niet voor de hand om voor hen iets terug te doen? Hier én daar?” 

Medewerkers van Eindhoven Airport NV bouwen mee 

De luchthaven rekent het als maatschappelijk verantwoorde onderneming tot haar plicht om mensen die daartoe zelf minder in staat zijn, te helpen een toekomst op te bouwen. Het gaat ons niet alleen om Profit en Planet maar ook om People.

Daarom geven wij onze medewerkers gelegenheid, tijd en geld om een bijdrage te leveren aan twee bouwprojecten. Dichtbij in Oirschot, pal onder onze aanvliegroute en aanzienlijk verder van huis, in Cambodja.

 Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport N.V.

De Sprinkhaan in Oirschot

In Oirschot kunnen medewerkers komend voorjaar een weekend mee bouwen op De Sprinkhaan. Dit vakantiepark voor kinderen en jongeren met een beperking draait volledig op vrijwilligers. Het dierenpark is dringend aan vernieuwing en herinrichting toe, maar daarvoor is budget nodig. Een mooie uitdaging voor de handige klussers van Eindhoven Airport. 

Habitat for Humanity in Cambodja

Het bouwproject in Cambodja is er een van Habitat for Humanity. Deze sympathieke stichting bouwt wereldwijd eenvoudige en betaalbare huizen voor gezinnen die geen of nauwelijks een dak boven hun hoofd hebben. Dat wil zeggen, de gezinnen bouwen zelf hun huis, met hulp van anderen, en de lening die ze daarvoor afsluiten, betalen ze gewoon terug. Bewoners zijn dus zelf verantwoordelijk en worden niet afhankelijk gemaakt. 

Een huis betekent veiligheid en hygiëne. Habitat ziet het als hét middel om armoede te ontstijgen en een toekomst op te bouwen. Veertien collega’s van Eindhoven Airport bouwen daar volgend jaar herfst in Cambodja graag aan mee. 

Hier onder de toelichting van Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport.

Hqdefault

  

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, met meer dan 4,7 miljoen passagiers in 2016 de tweede luchthaven van Nederland, bevordert het vestigingsklimaat van Zuid Nederland en is cruciaal voor de regio om haar ambities te verwezenlijken. De luchthaven streeft naar een breed portfolio van bestemmingen. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 70 bestemmingen gevlogen. Eindhoven Airport is een luchthaven waar snelheid & beleving de toegevoegde waarden zijn. Eindhoven Airport verbindt Brainport met, met name, Europa en maakt de regio internationaal bereikbaar. De luchthaven is met 1500 directe arbeidsplaatsen uitgegroeid tot één van de grootste regionale werkverschaffers. Volgens de afspraken tussen nationale en regionale belanghebbende partijen krijgt Eindhoven Airport de ruimte zich te ontwikkelen tot zo’n 5, 5 miljoen passagiers in 2020. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van het Aldersadvies en de Luchtvaartnota van de regering. Eindhoven Airport voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving en duurzaamheid.

De afdeling Corporate Communications voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. Corporate Communications is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl
Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country