Nieuws & Media


Vandaag is het hoogste punt van het Multi Purpose Building (MPB) gevierd!

Eindhoven, 27 januari 2017

Het MPB verrijst op de huidige parkeerplaats P1 tegenover de terminal. Het gebouw combineert verschillende functies, zoals een overdekte OV-terminal en een McDonald’s restaurant op de begane grond.

Op de drie verdiepingen daarboven bevinden zich de kiss and ride zone, kort parkeren P1 en functies zoals Parkeerbeheer en Services gericht op mobiliteit. De oplevering is volgens planning halverwege 2017.

De bouw van het MPB maakt onderdeel uit van het plan van Eindhoven Airport om de kwaliteit van het buitengebied te verbeteren. De upgrade van het buitengebied zal medio 2018 worden opgeleverd, waarbij beleving en gemak centraal staan.

235202 20170127 eindhovenairport hoogstepuntmpb 0001 lr 9e8c9d large 1485523670

Het projectteam Eindhoven Airport N.V. en het projectteam BAM

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country