Nieuws & Media


Vandaag is het hoogste punt van het Multi Purpose Building (MPB) gevierd!

Eindhoven, 27 januari 2017

Het MPB verrijst op de huidige parkeerplaats P1 tegenover de terminal. Het gebouw combineert verschillende functies, zoals een overdekte OV-terminal en een McDonald’s restaurant op de begane grond.

Op de drie verdiepingen daarboven bevinden zich de kiss and ride zone, kort parkeren P1 en functies zoals Parkeerbeheer en Services gericht op mobiliteit. De oplevering is volgens planning halverwege 2017.

De bouw van het MPB maakt onderdeel uit van het plan van Eindhoven Airport om de kwaliteit van het buitengebied te verbeteren. De upgrade van het buitengebied zal medio 2018 worden opgeleverd, waarbij beleving en gemak centraal staan.

235202 20170127 eindhovenairport hoogstepuntmpb 0001 lr 9e8c9d large 1485523670

Het projectteam Eindhoven Airport N.V. en het projectteam BAM

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, met meer dan 4,7 miljoen passagiers in 2016 de tweede luchthaven van Nederland, bevordert het vestigingsklimaat van Zuid Nederland en is cruciaal voor de regio om haar ambities te verwezenlijken. De luchthaven streeft naar een breed portfolio van bestemmingen. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 70 bestemmingen gevlogen. Eindhoven Airport is een luchthaven waar snelheid & beleving de toegevoegde waarden zijn. Eindhoven Airport verbindt Brainport met, met name, Europa en maakt de regio internationaal bereikbaar. De luchthaven is met 1500 directe arbeidsplaatsen uitgegroeid tot één van de grootste regionale werkverschaffers. Volgens de afspraken tussen nationale en regionale belanghebbende partijen krijgt Eindhoven Airport de ruimte zich te ontwikkelen tot zo’n 5, 5 miljoen passagiers in 2020. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van het Aldersadvies en de Luchtvaartnota van de regering. Eindhoven Airport voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving en duurzaamheid.

De afdeling Corporate Communications voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. Corporate Communications is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl
Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country