Nieuws & Media


Eindhoven Airport start zomerseizoen met vier nieuwe bestemmingen

Eindhoven, 26 maart 2015

Met ingang van de zomerdienstregeling 2015 telt Eindhoven Airport drie nieuwe lijndienstbestemmingen, één nieuwe charterbestemming en een groot aantal frequentie verhogingen op bestaande routes . Passagiers kunnen deze zomer vanaf Eindhoven Airport naar 70 bestemmingen over heel Europa en Noord-Afrika. De zomerdienstregeling gaat in op zondag 29 maart en eindigt op zaterdag 24 oktober.

Nieuwe lijndienstbestemmingen zijn deze zomer de Italiaanse stad Turijn, het Engelse Manchester en Nador in Marokko. Als nieuwe charterbestemming wordt deze zomer de luchthaven van Gazipasa aangevlogen, nabij de Turkse stad Alanya. Frequentie verhogingen zijn er met name op de routes naar Lissabon (van 4 naar 14 vluchten per week), Kopenhagen (van 4 naar 7 vluchten per week), Valencia (van 3 naar 6 vluchten per week), Istanbul (van 4 naar 6 vluchten per week), Ibiza (van 8 naar 11 vluchten per week) en op de routes naar Warschau (van 7 naar 9 vluchten per week) en naar Krakau (van 3 naar 4 vluchten per week).

Deze zomer worden de bestemmingen Napels, Knock en Berlijn, in tegenstelling tot de zomerdienstregeling 2014, niet meer aangeboden vanaf Eindhoven Airport.

Een nieuwe service die Eindhoven Airport vanaf 1 april 2015 gaat aanbieden is de Fast Track Service waarbij passagiers die een Business Plus ticket hebben geboekt bij Ryanair, voorrang krijgen bij de Security Check op de luchthaven. Het is de bedoeling dat in een later stadium ook passagiers van andere luchtvaartmaatschappijen van deze service gebruik kunnen maken.

Op de website van Eindhoven Airport is de exacte dienstregeling te vinden van alle 70 bestemmingen.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country