Nieuws & Media


Wizzair verbindt Eindhoven Airport met Lublin in Polen

Eindhoven, 24 december 2015

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per maart 2016 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Lublin Airport, de luchthaven van de stad Lublin in Zuidoost Polen.

De route van Eindhoven naar Lublin zal 2x per week op maandag en vrijdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 25 maart 2016. Lublin is de 17e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt.

Lublin is met zijn 350.000 inwoners een van de grotere steden in Polen en een belangrijk industrieel, wetenschappelijk, administratief en cultureel centrum. De stad heeft meerdere universiteiten waaronder de Katholieke Universiteit Lublin waar de voormalige Paus Johannes Paulus II aan verbonden is geweest. Daarnaast is Lublin een belangrijk centrum voor de kunst waaronder theater, dans, cabaret, musea, muziek en film. Het historische Old Town biedt schitterende kathedralen, imposante architectuur en monumenten als het kasteel van Lublin en de kapel van de heilige Drie-eenheid. Lublin is door de vooraanstaande website Tripadvisor voorzien van het predikaat ‘2015 Traveller’s Choice’ omdat het tot de 10 beste bestemmingen in Polen behoord.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen), Brno (Tsjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Tuzla (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), Bucharest, Cluj-Napoca (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country