Nieuws & Media


Eindhoven Airport start met zelf inchecken van de ruimbagage

Eindhoven, 2 maart 2015

Na een proefperiode is het vanaf 1 maart jl. voor passagiers, die via internet hebben ingecheckt, mogelijk om zelfstandig hun ruimbagage in te checken via het systeem Drop&Go. Drop&Go is een innovatie in het operationele proces en draagt bij aan een snellere incheck. Hierdoor ontstaan er kortere wachtrijen, hetgeen zorgt voor een verbetering van de passagiersbeleving.

De passagier doorloopt via Drop&Go een viertal stappen:

1) De passagier scant zelf zijn/haar boarding pass

2) het systeem print de bagagelabel

3) de passagier maakt het label aan de koffer

4) vervolgens bevestigt de passagier de doorgelopen procedure en gaat de bagage richting de bagagehal. Passagemedewerkers begeleiden passagiers bij het bovengenoemde proces.

Via onderstaande link treft u de instructiefilm voor de passagiers aan.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country