Nieuws & Media


Bouw parkeergarage

Eindhoven, 24 januari 2012

Eindhoven Airport is onlangs gestart met de bouw van een parkeergarage op de hoek van de Luchthavenweg/Jan Hilgersweg. Deze parkeergarage wordt gebouwd op het huidige parkeerterrein P4. Deze bovengrondse parkeergarage, bestaande uit begane grond en 4 dekken, voorziet in een uitbreiding van de parkeergelegenheid van Eindhoven Airport NV. De parkeergarage heeft een capaciteit van 1410 parkeerplaatsen. In april van dit jaar zal een gedeelte van de parkeergarage operationeel zijn, de volledige openstelling staat gepland voor de zomer van 2012. Voor de bouw wordt grotendeels gebruikt gemaakt van duurzame materialen. Deze extra capaciteit voorziet in de volledige behoefte aan parkeergelegenheid tot naar verwachting 2015.

De parkeergarage is ontworpen door Vissers Architecten en Roelands Ingenieurs uit Eindhoven. De nieuwbouw wordt gerealiseerd door Hesta Eindhoven B.V.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country