Nieuws & Media


Eindhoven Airport behaalt ‘Airport Carbon Accreditation Level 2’

Eindhoven, 17 januari 2012

Eindhoven Airport heeft onlangs het tweede niveau bereikt van de Airport Carbon Accreditation van ACI EUROPE, de overkoepelende organisatie van Europese luchthavens.

Airport Carbon Accreditation’ onderzoekt en erkent de inspanningen die deelnemende luchthavens doen om de CO2 uitstoot te controleren en te beperken. Het programma bestaat uit vier niveaus welke ieder afzonderlijk beloond kunnen worden met een ‘Award’: Mapping, Reduction, Optimisation & Neutrality. Eindhoven Airport heeft het niveau ‘Reduction’ nu succesvol afgesloten.

Het eerste niveau ‘Mapping’ bestaat onder andere uit het in kaart brengen van de emissiebronnen binnen de operationele grenzen van de luchthaven, berekenen en bepalen van de CO2 footprint en het laten verifieren van de footprint door een derde partij. Het volgende niveau waar Eindhoven Airport zich nu op heeft gericht  is het ‘Reduction’ level welke bestaat uit het bewijzen van effectief CO2 management en het bewijzen van behaalde CO2 reducties.

De uiteindelijke ambitie van Eindhoven Airport is om uiterlijk eind 2014 het hoogste niveau van ‘Airport Carbon Accreditation’ behaald te hebben, waarmee dan de doelstelling uit het door de Tweede kamer geaccordeerde Aldersadvies zal worden bereikt.

The actions taken by Eindhoven Airport to reduce its own CO2 emissions speak volumes about how seriously they are treating the issue of climate change. Eindhoven is a fine example of a new breed of regional airport, one that seeks to be dynamic in each facet of its business, all part of a strategy to attract further direct investment in the region they serve. I sincerely congratulate Eindhoven Airport on advancing up a level of Airport Carbon Accreditation and on their ongoing proactive environmental activities.

Olivier Jankovec, Director General ACI EUROPE
Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country