Nieuws & Media


Wizz Air start nieuwe route vanaf Eindhoven

Eindhoven, 21 juni 2012

2 vluchten per week tussen Eindhoven en Skopje (Macedonië)

Wizz Air, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost Europa, heft vandaag aangekondigd dat zij op 28 oktober een nieuwe route gaat openen tussen Eindhoven Airport en Skopje, de hoofdstad van Macedonië. De route wordt tweemaal per week, iedere woensdag en zondag, gevlogen met een stille en moderne Airbus A320. Het eerste jaar worden er 30.000 passagiers op deze route verwacht.

Wizz Air is bekend van haar investeringen in de groeiende stroom aan passagiers tussen West- en Oost Europa en de lage tarieven die zij haar passagiers kan bieden. Om de start van deze nieuwe route te vieren heeft Wizz Air een aanbieding voor reizen vanaf eind oktober vanaf € 17,99 (inclusief verplichte belasting en boekingstoeslag) voor vroegboekers op www.wizzair.com.

We zijn erg tevreden met de aankondiging van de nieuwe route van Eindhoven naar Skopje in Macedonië. Deze nieuwe low-cost route zal reizigers nog meer aan Wizz Air binden met haar familievriendelijke producten als de Wizz Xclusive Club en de zakelijke reizigers middels het Wizz Flex fare.

Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager van Wizz Air

Opnieuw komt Wizz Air met een prima bestemming voor zowel de zakelijke als de leisure passagier. De hoofdstad van Macedonië is een grote stad met verschillende industrieën en ook nog eens een met een zeer fraai centrum waar de Byzantijnse en Ottomaanse invloeden nog steeds merkbaar zijn.

Fons Latour, Hoofd Commerciële Zaken van Eindhoven Airport

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar 14 bestemmingen in Centraal- en Oost Europa: Riga (Letland), Vilnius (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Warschau (Polen), Praag, Brno (Tjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Skopje (Macedonië), Bucarest (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country