Nieuws & Media


Ryanair kondigt nieuwe route aan naar Zuid-Frankrijk en viert tevens haar 10 verjaardag op Eindhoven Airport

Eindhoven, 27 maart 2012

Ryanair,‘s wereld’s favoriete luchtvaartmaatschappij heeft vandaag een nieuwe rechtstreeks route van Eindhoven naar Carcassonne in Zuid-Frankrijk aangekondigd.

Deze route zal starten op 16 juni 2012 en wordt hiermee Ryanair’s 28e bestemming vanaf Eindhoven Airport. De route is aangekondigd op het moment dat Ryanair 10 jaar van aanwezigheid viert op Eindhoven Airport.

Met twee vluchten per week, op dinsdag en zondag, verwacht Ryanair 30.000 extra passagiers per jaar te vervoeren waarmee Ryanair dit jaar meer dan 1,6 miljoen reizigers vanaf Eindhoven Airport zal vervoeren. De exotische Franse stad Carcassonne in de provincie Languedoc, gelegen tussen Toulouse en Narbonne, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad herbergt een citadel welke als mooiste middeleeuwste stad van Europa wordt gekenmerkt. Naast deze bijzondere attractie biedt de stad talloze typische franse bars en restaurants.

Wij zijn bijzonder verheugd om opnieuw verdere groei in Nederland te kunnen aankondigen. Deze nieuwe route naar Carcassonne is de 28e rechtstreekse route naar- en van Eindhoven, onze grootste luchthaven in Nederland. Deze aankondiging komt slechts één dag na de start van het zomerseizoen welke gisteren begon met de start van Ryanair’s nieuwe route naar Boedapest. Daarnaast komt de aankondiging precies op tijd om Ryanair’s 10e verjaardag op Eindhoven te vieren. Carcassonne is de tweede franse bestemming vanaf Eindhoven en vluchten kunnen snel als aanbieding worden geboekt via www.ryanair.com. Aanbiedingen zijn er al vanaf € 28,99 en zijn beschikbaar vanaf woensdag 28 maart voor een periode van één week. Reismaand voor deze aanbieding is juni.

Michael Cawley, Ryanair’s COO en vice-CEO

Prijzen zijn inclusief belastingen en toeslagen maar exclusief optionele toeslagen als koffers, priority boarding of gereserveerde zitplaatsen.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country