Nieuws & Media


Nieuw stembureau op Eindhoven Airport

Eindhoven, 15 februari 2017

Voor mensen die op woensdag 15 maart vertrekken en aankomen op Eindhoven Airport bestaat dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om op het vliegveld te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Van 5.30 uur tot 18.00 uur is het stembureau in de hal van de terminal open. Ook mensen die werken op Flight Forum, bedrijventerrein Eindhoven Airport en Eindhoven Airport kunnen hier gemakkelijk hun stem uitbrengen. De gemeente Eindhoven wil hiermee de mogelijkheid om te kunnen stemmen vergroten.

Kiezerspas

Woont u in Eindhoven, dan volstaat een stempas. Komt u van buiten Eindhoven en wilt u op Eindhoven Airport stemmen, dan is het belangrijk om vooraf een kiezerspas aan te vragen. Met de kiezerspas kunt u stemmen in alle stemlokalen in heel Nederland. Dit kunt u tot en met 10 maart 2017 aanvragen bij de gemeente waarin u woont. U kunt de kiezerspas ook omzetten in een volmacht. Hierdoor kan iemand anders voor u stemmen op een willekeurig stembureau in Nederland.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, met meer dan 4,7 miljoen passagiers in 2016 de tweede luchthaven van Nederland, bevordert het vestigingsklimaat van Zuid Nederland en is cruciaal voor de regio om haar ambities te verwezenlijken. De luchthaven streeft naar een breed portfolio van bestemmingen. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 70 bestemmingen gevlogen. Eindhoven Airport is een luchthaven waar snelheid & beleving de toegevoegde waarden zijn. Eindhoven Airport verbindt Brainport met, met name, Europa en maakt de regio internationaal bereikbaar. De luchthaven is met 1500 directe arbeidsplaatsen uitgegroeid tot één van de grootste regionale werkverschaffers. Volgens de afspraken tussen nationale en regionale belanghebbende partijen krijgt Eindhoven Airport de ruimte zich te ontwikkelen tot zo’n 5, 5 miljoen passagiers in 2020. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van het Aldersadvies en de Luchtvaartnota van de regering. Eindhoven Airport voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving en duurzaamheid.

De afdeling Corporate Communications voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. Corporate Communications is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl
Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country