Nieuws & Media


Ryanair start 9 nieuwe routes vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven, 7 maart 2017

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft vandaag aangekondigd om met ingang van het winterseizoen 2017 haar aanbod vanaf Eindhoven Airport met 9 nieuwe routes uit te breiden.

De bestemmingen die vanaf Eindhoven Airport worden toegevoegd zijn Aarhus (Denemarken), Edinburgh (Schotland), Milaan-Malpensa (Italië), Oradea (Roemenië), Praag (Tsjechië), Rabat (Marokko), Tanger (Marokko), Thessaloniki (Griekenland) en Valencia (Spanje).

Daarnaast worden de frequenties van enkele huidige routes verhoogd. Vanaf Eindhoven Airport wordt er met ingang van het winterseizoen 5 keer per week naar Madrid,  6 keer per week naar Manchester, 3 keer per week naar Marrakesh en 4 keer per week naar Sofia gevlogen.

Voor Eindhoven Airport betekent dit een verdere versteviging van haar netwerk richting de landen Denemarken, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Marokko, Roemenië, Spanje en Tsjechië. Schotland wordt met de bestemming Edinburgh nieuw aan deze lijst toegevoegd.

Met de toevoeging van deze 9 nieuwe routes, vliegt Ryanair vanaf de Brabantse basis Eindhoven Airport naar 42 bestemmingen.

Vanaf Eindhoven Airport kun je nu naar meer dan 80 bestemmingen vliegen. Deze nieuwe verbindingen zijn een mooie aanwinst voor de regio Zuid Nederland en Noord België.

Flip Estourgie, Commercial Director
238740 9newroutes def 87f719 original 1488902081

Flip Estourgie, Commercial Director Eindhoven Airport (links) en Michael O’Leary CEO Ryanair (rechts)

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country