Nieuws & Media


Ryanair start 9 nieuwe routes vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven, 7 maart 2017

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft vandaag aangekondigd om met ingang van het winterseizoen 2017 haar aanbod vanaf Eindhoven Airport met 9 nieuwe routes uit te breiden.

De bestemmingen die vanaf Eindhoven Airport worden toegevoegd zijn Aarhus (Denemarken), Edinburgh (Schotland), Milaan-Malpensa (Italië), Oradea (Roemenië), Praag (Tsjechië), Rabat (Marokko), Tanger (Marokko), Thessaloniki (Griekenland) en Valencia (Spanje).

Daarnaast worden de frequenties van enkele huidige routes verhoogd. Vanaf Eindhoven Airport wordt er met ingang van het winterseizoen 5 keer per week naar Madrid,  6 keer per week naar Manchester, 3 keer per week naar Marrakesh en 4 keer per week naar Sofia gevlogen.

Voor Eindhoven Airport betekent dit een verdere versteviging van haar netwerk richting de landen Denemarken, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Marokko, Roemenië, Spanje en Tsjechië. Schotland wordt met de bestemming Edinburgh nieuw aan deze lijst toegevoegd.

Met de toevoeging van deze 9 nieuwe routes, vliegt Ryanair vanaf de Brabantse basis Eindhoven Airport naar 42 bestemmingen.

Vanaf Eindhoven Airport kun je nu naar meer dan 80 bestemmingen vliegen. Deze nieuwe verbindingen zijn een mooie aanwinst voor de regio Zuid Nederland en Noord België.

Flip Estourgie, Commercial Director
238740 9newroutes def 87f719 original 1488902081

Flip Estourgie, Commercial Director Eindhoven Airport (links) en Michael O’Leary CEO Ryanair (rechts)

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, met meer dan 4,7 miljoen passagiers in 2016 de tweede luchthaven van Nederland, bevordert het vestigingsklimaat van Zuid Nederland en is cruciaal voor de regio om haar ambities te verwezenlijken. De luchthaven streeft naar een breed portfolio van bestemmingen. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 70 bestemmingen gevlogen. Eindhoven Airport is een luchthaven waar snelheid & beleving de toegevoegde waarden zijn. Eindhoven Airport verbindt Brainport met, met name, Europa en maakt de regio internationaal bereikbaar. De luchthaven is met 1500 directe arbeidsplaatsen uitgegroeid tot één van de grootste regionale werkverschaffers. Volgens de afspraken tussen nationale en regionale belanghebbende partijen krijgt Eindhoven Airport de ruimte zich te ontwikkelen tot zo’n 5, 5 miljoen passagiers in 2020. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van het Aldersadvies en de Luchtvaartnota van de regering. Eindhoven Airport voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving en duurzaamheid.

De afdeling Corporate Communications voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. Corporate Communications is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl
Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country