Nieuws & Media


244072 tel%20aviv ecf710 large 1492688959

Nieuwe bestemmingen Transavia vanaf Eindhoven Airport: Tel Aviv, Marrakech en Sevilla

Eindhoven, 20 april 2017

Vliegmaatschappij Transavia breidt haar pakket aan bestemmingen vanaf Eindhoven Airport uit. Met ingang van november -als het nieuwe winterschema ingaat- gaat Transavia ook Tel Aviv, Marrakech en Sevilla aandoen. Daarmee komt het totaal aantal bestemmingen vanaf Eindhoven Airport uit op 21.

Tel Aviv zal starten met een tweewekelijkse connectie, vertrekkend op dinsdag en vrijdag vanaf Eindhoven Airport. De komst van Tel Aviv als nieuwe bestemming betekent tevens dat Israël als nieuw land toegevoegd wordt aan de landenportfolio van Eindhoven Airport. De stad in Israël is een interessante zakelijke bestemming, Tel Aviv kent een florerende IT sector, wat zeker een goede match zal zijn met het bedrijfsleven in de Brainport regio. Daarnaast is Tel Aviv een interessante toeristische bestemming voor de Nederlandse zonzoeker, maar ook vice versa is Nederland inmiddels één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa onder Israëli.

De Marokkaanse stad Marrakech zal tevens twee keer per week worden aangedaan door Transavia. Op woensdag en zaterdag zal er gevlogen worden tussen Eindhoven en de Noord-Afrikaanse stad. Met de toevoeging van Marrakech zal het aantal bestemmingen naar Marrokko vanaf Eindhoven komen op 6, waarbij Fez, Nador, Oujda, Rabat en Tanger reeds werden aangevlogen.

Tot slot zal Transavia drie keer per week vliegen naar de prachtige stad Sevilla vanaf Eindhoven, te weten op dinsdag, donderdag en zondag

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, met meer dan 4,7 miljoen passagiers in 2016 de tweede luchthaven van Nederland, bevordert het vestigingsklimaat van Zuid Nederland en is cruciaal voor de regio om haar ambities te verwezenlijken. De luchthaven streeft naar een breed portfolio van bestemmingen. Vanaf Eindhoven Airport wordt er naar meer dan 70 bestemmingen gevlogen. Eindhoven Airport is een luchthaven waar snelheid & beleving de toegevoegde waarden zijn. Eindhoven Airport verbindt Brainport met, met name, Europa en maakt de regio internationaal bereikbaar. De luchthaven is met 1500 directe arbeidsplaatsen uitgegroeid tot één van de grootste regionale werkverschaffers. Volgens de afspraken tussen nationale en regionale belanghebbende partijen krijgt Eindhoven Airport de ruimte zich te ontwikkelen tot zo’n 5, 5 miljoen passagiers in 2020. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van het Aldersadvies en de Luchtvaartnota van de regering. Eindhoven Airport voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving en duurzaamheid.

De afdeling Corporate Communications voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. Corporate Communications is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl
Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country