Nieuws & Media


Eindhoven, 27 mei 2017

Eindhoven Airport bevestigt dat vandaag omstreeks 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort is. 

Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er slachtoffers zijn. 

De oorzaak van de instorting is momenteel nog niet bekend en wordt verder onderzocht.

Op het vliegveld was sprake van een stroomstoring als gevolg van de instorting. Hierdoor is tijdelijk het passagiersproces stopgezet, een aantal vluchten is met vertraging vertrokken. Inmiddels is het vliegverkeer en het passagiersproces weer op gang en het vliegveld is normaal bereikbaar.

Er is vandaag gewerkt in de aanbouw zijnde parkeergarage P1, maar alle partijen waren op het moment van instorten reeds vertrokken.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country