Nieuws & Media


Update 29 mei 2017: Instorten van een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1

Eindhoven, 29 mei 2017

Op zaterdag 27 mei is om 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort.

Het passagiersproces

Het afgelopen weekend en vanochtend hebben alle passagiers hun vlucht gehaald ondanks de gewijzigde verkeerssituatie. We merken dat passagiers juist extra vroeg aanwezig zijn in de terminal.

 

Auto’s geparkeerd op P1

Voertuigeigenaren/-houders van de auto’s die momenteel op parkeerterrein P1 geparkeerd staan, kunnen niet direct over hun auto beschikken. Zij kunnen contact opnemen met onze klantenservice op het telefoonnummer 0900 9505 of, indien men aanwezig is op de luchthaven, zich melden bij de informatiebalie. Daar zal uitleg gegeven worden over de vervolgprocedure.

 

Bereikbaarheid

Rondom de luchthaven zijn omleidingen ingesteld waardoor mogelijk extra drukte in de omgeving ontstaat. We adviseren de passagiers en bezoekers van de luchthaven hiermee rekening te houden en op tijd naar de luchthaven te komen. Voor een actueel overzicht van de gewijzigde verkeerssituatie:

Op diverse locaties zijn extra verkeersregelaars ingezet om de passagiers en bezoekers van de luchthaven te begeleiden.

Doordat een gedeelte van het voorterrein (waaronder parkeerterrein P1) is afgezet, is de kiss & ride strook verplaatst naar parkeerterrein P3. Daarnaast wordt er extra parkeercapaciteit gecreëerd, deze is gelegen achter de parkeergarage P4. De taxizone is verplaatst naar het parkeerterrein P2.

Openbaar vervoer

De bushaltes op de Luchthavenweg zijn verplaatst naar de hoek van de Freddy van Riemsdijkweg met de Luchthavenweg. Er worden servicemedewerkers ingezet om te assisteren. De bussen rijden volgens de normale dienstregeling.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country