Nieuws & Media


Update 2 juni 2017: Instorten van een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1

Eindhoven, 2 juni 2017

Op zaterdag 27 mei is om 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort.

Bereikbaarheid

In nauw overleg met de betrokken partijen zijn er optimalisaties doorgevoerd in de afwikkeling van het verkeer rondom de luchthaven, met name op het gebied van routing, bewegwijzering en verkeerslichten. We merken dat passagiers, ondanks de gewijzigde verkeerssituatie, op tijd de luchthaven kunnen bereiken. Voor een actueel overzicht van de gewijzigde verkeerssituatie:

Parkeren

Parkeerterrein P4 is met het oog op de ontstane situatie uitgebreid met ongeveer 800 plekken en hier wordt vanaf donderdag 1 juni gebruik van gemaakt. De tijdelijke kiss & ride strook op P3 biedt een gratis parkeermogelijkheid voor halen en brengen aan de kant van de Jan Hilgersweg. Dezelfde faciliteit is vanaf donderdag 1 juni in gebruik genomen aan de andere zijde van de luchthaven bij P7 aan de kant van de Spottersweg.

Auto’s geparkeerd op P1

Vanochtend is, in overleg met de betrokken instanties, begonnen met het verwijderen van de voertuigen die momenteel geparkeerd staan in de veiligheidszone van de parkeergarage op P1. Deze voertuigen worden overgebracht naar een andere locatie in de buurt van de luchthaven. De betreffende voertuigeigenaren/-houders worden op de hoogte gesteld van de instructies met betrekking tot het ophalen van hun voertuig en de vervolgprocedure.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country