Nieuws & Media


Reactie op persconferentie Ryanair van 6 juli 2017

Eindhoven, 6 juli 2017

Tijdens een persconferentie van Ryanair op 6 juli jongstleden heeft de luchtvaartmaatschappij aangekondigd een aantal nieuwe bestemmingen vanaf Eindhoven Airport niet te starten en frequenties van enkele bestaande routes niet te verhogen in verband met het niet kunnen verkrijgen van de daarvoor benodigde slots.

Eindhoven Airport houdt zich vanzelfsprekend aan de afspraken die zijn gemaakt met de omgeving welke verankerd zijn in de huidige vergunning en kan daarom niet de volledige vraag van de luchtvaartmaatschappij en de regio faciliteren.

Hoewel Ryanair niet de door haar gewenste groei kan realiseren op Eindhoven Airport zijn we wel blij dat er nog steeds nieuwe bestemmingen zoals Edinburgh, Kiev, Lviv en Thessaloniki door Ryanair worden toegevoegd aan het bestemmingennetwerk van Eindhoven Airport.

Bovenstaande ontwikkeling doet geen afbreuk aan de eerder gepubliceerde jaarprognoses welke neerkomen op een groei van 11% in passagiers en 10% in vliegbewegingen ten opzichte van 2016.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country