Nieuws & Media


Eindhoven Airport plant nieuwe terminal voor 2005

Eindhoven, 7 juni 2004

Het toenemend aantal passagiers op Eindhoven Airport maakt een ruimer luchthavengebouw op korte termijn noodzakelijk. Daarom start de luchthaven komend najaar met de bouw van een compleet nieuwe terminal die zowel in hoogte als in oppervlakte binnen het bestaande bestemmingsplan valt.

De nieuwe terminal is 7700 m² groot en geschikt voor 1,2 miljoen passagiers. (De prognose voor 2004 is 650.000 passagiers). De begane grond is bestemd voor operationele luchthavenfaciliteiten en horeca en retail voor de gebruikers. Op de eerste verdieping komen kantoren. Grenzend aan de nieuwe terminal komt een parkeergarage met 400 parkeerplaatsen.

 

Het nieuwbouwplan is een aanpassing van het Definitieve Ontwerp wat al enige tijd gereed was. In tegenstelling tot het Definitieve Ontwerp krijgt de nieuwbouw geen hotel, verhuurbare kantoren en parkeerkelder. Het oorspronkelijke Definitieve Ontwerp valt iets buiten het bestemmingsplan en loopt daarom procedurele vertraging op. Wanneer er vanuit overheidswege meer bekend is omtrent externe veiligheid wordt gekeken naar verdere uitbreiding.

 

De nieuwe terminal is een samenwerkingsverband tussen Constellation KCAP en de Bever NACO en vergt een investering van € 19 miljoen.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.





De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country