Nieuws & Media


Young Eagles Dag Eindhoven Airport

Eindhoven, 14 juli 2004

Op 15 juli a.s. organiseert Eindhoven Airport voor de eerste keer een “Young Eagles Dag” (YED) voor 186 leerlingen van groepen 7/8 van 8 basisscholen in Eindhoven en aangrenzende gemeenten. Op deze dag leren zij meer over de luchtvaart door middel van korte presentaties en demonstraties en worden zij in de gelegenheid gesteld een 15 minuten durende rondvlucht boven hun gemeente te maken. In de weken voorafgaand aan deze dag hebben de leerlingen zich in het thema luchtvaart verdiept door middel van speciaal ontworpen lespakketten.

 

De YED is ontstaan als een recordpoging om voor 17 december 2003 (100 jaar luchtvaart) 1 miljoen kinderen van circa 11/12 jaar wereldwijd hun luchtdoop te geven. Vanwege het grote succes van dit evenement is besloten om ook na het vestigen van dit wereldrecord door te gaan met de Young Eagles dagen.

 

De YED op Eindhoven Airport wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van verschillende organisaties. Hoofdsponsoren zijn Denim Air en KLM Cityhopper die de rondvluchten uitvoeren en Shell Aviation die de brandstof ter beschikking stelt.

 

Aan de YED op Eindhoven Airport werken verder belangeloos mee de Vliegbasis Eindhoven, Eindhoven Handling, restaurant Belvedair, de Vereniging Vrienden Eindhoven Airport, KLM Exel, Prened, de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst afdeling Douane, fotografe Annie van Schaijk, de Eindhovense Aero Club motorvliegen, Party Rent Service, InterImage en BBA.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country