Nieuws & Media


Eindhoven Airport bouwt nieuwe aankomsthal

Eindhoven, 20 januari 2004

Vandaag dient Eindhoven Airport een verzoek in bij de gemeente Eindhoven voor het verkrijgen van een tijdelijke bouwvergunning voor een nieuwe aankomsthal. Deze aankomsthal van 1000 m2 kan met 2 bagagebanden 500.000 passagiers per jaar verwerken. Op de eerste verdieping komt een restaurant met uitzicht op het platform. Op de begane grond bevinden zich de informatiebalie en de autoverhuurbedrijven. De totale kosten van dit project worden geschat op €950.000. Deze nieuwe aankomsthal zal medio april in gebruik worden genomen. De huidige aankomsthal zal gebruikt worden om de vertreklounge met 440 m2 uit te breiden.

 

Eindhoven Airport heeft de afgelopen jaren een forse passagiersgroei doorgemaakt waardoor het huidige, in 1986 gebouwde, luchthavengebouw niet meer voldoet. De afgeronde en door de gemeente Eindhoven en de provincie Brabant goedgekeurde plannen voor de bouw van een compleet nieuwe luchthaven worden ernstig vertraagd door het gebrek aan regelgeving over externe veiligheid vanuit het ministerie van VROM. Eindhoven Airport wenst haar passagiers niet in de kou te laten staan en ziet daarom geen andere mogelijkheid dan over te gaan tot het bouwen van tijdelijke faciliteiten. 4

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country