Nieuws & Media


Ryanair start Rome vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven, 27 juli 2004

Vanaf 20 september zal Ryanair een dagelijkse verbinding onderhouden van Eindhoven Airport naar Rome. De vlucht zal worden uitgevoerd met een B737-800 met 189 zitplaatsen.

Deze nieuwe bestemming sluit aan bij de wensen van zowel de zakelijke reiziger als van de vakantiepassagier in deze regio. Wij zijn ervan overtuigd dat de vlucht naar Rome het net zo goed zal doen als de in februari gestarte Barcelona/Girona verbinding. We realiseren ook deze uitbreiding binnen de in de Regionale Overeenkomst gemaakte afspraken. Bovendien wordt Rome uitgevoerd met een B737-800, een modern en geluidsarm toestel, conform de wensen van de omgeving. Eindhoven Airport vervult in toenemende mate een belangrijke rol in Zuidoost Brabant; de bereikbaarheid van de regio neemt toe evenals het aantal arbeidsplaatsen. En dat alles in samenspraak met de omgeving, dat is uniek in Nederland

Bart de Boer, algemeen directeur Eindhoven Airport N.V.

Ryanair vliegt momenteel al twee maal daags naar Londen Stansted en éénmaal daags naar Barcelona/Girona vanaf Eindhoven Airport.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country