Nieuws & Media


Eindhoven Airport groeit in 2004 met 63 %

Eindhoven, 30 december 2004

Met een passagierstoename van 63 % ten opzichte van 2003 blikt luchthaven-directeur Bart de Boer zeer tevreden terug op het afgelopen jaar. Maakten in 2003 423.000 passagiers gebruik van de luchthaven, dit jaar nam dat aantal toe tot 700.000 passagiers. Deze stijging komt vooral voort uit de nieuwe lowcost bestemmingen Barcelona, Istanbul en Rome. Het aantal lowcost passagiers steeg hierdoor van 127.000 in 2003 tot 271.000 in 2004. Ook het vakantiesegment had een belangrijk aandeel in de groei. Het aantal vakantiepassagiers nam toe met 55 % tot 222.000. In het zomerseizoen van volgend jaar kan men ook weer Faro, Heraklion (Kreta) en Palma de Mallorca weer vanaf Eindhoven vliegen. De bestemmingen die gedurende 2004 vanaf Eindhoven Airport werden gevlogen, waren Amsterdam, Barcelona, Hamburg, Istanbul, Londen, Parijs, Rome, Antalya, Bodrum, Dalaman, Izmir, Las Palmas en Lourdes. De heer De Boer is verheugd dat begin 2005 Milaan aan het assortiment wordt toegevoegd.

Om de stijgende passagiersaantallen te accommoderen is in december begonnen met de bouw van een nieuw luchthavengebouw ter grootte van 13.500 m². De nieuwe terminal is de tweede helft van 2005 gereed en kan 1,2 miljoen passagiers per jaar verwerken.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country