Nieuws & Media


Ryanair start nieuwe lijndienst Eindhoven – Dublin

Vierde nieuwe Ryanair bestemming in minder dan een jaar

Eindhoven, 2 februari 2005

Ryanair start vanaf dinsdag 19 april a.s. met een dagelijkse lijndienst Eindhoven– Dublin. Voor deze route wordt een nieuwe Ryanair Boeing 737-800 ingezet met een capaciteit voor 189 passagiers.

De activiteiten van Ryanair op Eindhoven Airport zijn in een stroomversnelling gekomen. In april 2002 is Ryanair begonnen met een dagelijkse vlucht naar Londen Stansted. Inmiddels is het aanbod uitgebreid met een tweede dagelijkse vlucht naar Londen en dagelijkse vluchten naar Barcelona-Gerona, Rome en Milaan (eerste vlucht op 25 februari 2005). Met ingang van 19 april komt hier de dagelijkse route naar Dublin bij. Ryanair verwacht op deze route 80.000 tot 100.000 passagiers te vervoeren wat een enorme economische stimulans voor de regio betekent.

Wij zijn ervan overtuigd dat de vlucht naar Dublin het net zo goed zal doen als de andere Ryanair routes vanaf Eindhoven. De uitbreiding wordt gerealiseerd binnen de in de Regionale Overeenkomst gemaakte afspraken. Conform de wensen van de omgeving wordt de vlucht naar Dublin uitgevoerd met een Boeing 737-800, een modern en geluidsarm toestel. Eindhoven Airport vervult in toenemende mate een belangrijke rol in Zuidoost Brabant; de bereikbaarheid van de regio neemt toe evenals het aantal arbeidsplaatsen. En dat alles in samenspraak met de omgeving, dat is uniek in Nederland.

Bart de Boer, algemeen directeur Eindhoven Airport N.V.

Boek nu een enkele reis Eindhoven-Dublin vanaf €29,99 inclusief belasting op www.ryanair.com

Vluchtschema:

261400 vluchten%20dublin 47ad33 large 1507732273
Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country