Nieuws & Media


268527 rijeka 86f26e large 1513763763

Eindhoven Airport voegt Kroatië toe als bestemming

Eindhoven, 20 december 2017

Vanaf 21 december zal de nieuwste bestemming van Transavia te boeken zijn voor het zomerseizoen van 2018 vanaf Eindhoven Airport.

De luchtvaartmaatschappij gaat tweemaal per week vanaf Eindhoven Airport naar Rijeka in Kroatië vliegen in de zomermaanden juli en augustus. Op donderdag en zondag wordt de Kroatische zonbestemming aangevlogen tijdens het hoogseizoen. Met deze uitbreiding zal Rijeka de eerste Kroatische bestemming zijn die vanaf Eindhoven Airport aangeboden zal worden.

Kroatië is op dit moment erg in trek onder de Nederlandse en Vlaamse vakantiereiziger. Rijeka is de voornaamste havenstad van Kroatië waarbij de luchthaven is gevestigd op het grootste eiland dat het land rijk is; Krk. Tevens bevindt de badplaats zich in het kloppend toeristisch hart van Kroatië; Istrië. Deze streek kenmerkt zich door schitterende stranden aan de Adriatische kust, een groot aantal nationale parken en historische steden als Rovinj en Pula. Het totaal aantal bestemmingen van Transavia vanaf Eindhoven Airport komt hiermee op 26.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country