Nieuws & Media


Nieuwe commissarissen Eindhoven Airport N.V.

Eindhoven, 29 maart 2018

Met ingang van vandaag heeft Eindhoven Airport een nieuwe president-commissaris, namelijk de heer ir. L.J.T. (Bert) van der Els. Hij volgt daarmee de heer drs. P.J.J.M. (Peter) Swinkels op wiens laatst mogelijk termijn als commissaris in maart 2018 is verstreken. De heer Swinkels is 12 jaar president-commissaris geweest (3 termijnen van elk 4 jaar).

Ook treedt per vandaag de heer drs. C.G.M. (Carlo) van Kemenade toe tot de Raad van Commissarissen. Hij volgt de heer A.P.A. (Ad) de Jong op, wiens derde en laatste zittingstermijn eveneens in maart is verstreken.  

De heer Van der Els (1954) is voormalig directeur en CEO van Heijmans NV en bekleedt nu een aantal toezichthoudende functies.

De heer Van Kemenade (1964) is voormalig COO van DLL en is nu directievoorzitter van Obvion N.V..

De aandeelhouders, de Raad van Commissarissen en de directie van Eindhoven Airport N.V. zijn de heren Swinkels en De Jong zeer erkentelijk voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid bij de succesvolle ontwikkeling van Eindhoven Airport en zijn ervan overtuigd met de heren Van der Els en Van Kemenade goede opvolgers te hebben gevonden.

De overige leden van de Raad van Commissarissen zijn de heren J.W. (Jan Willem) Weissink MBA en drs. P.L.A. (Paul) Rüpp en mevrouw drs. B.I. (Birgit) Otto.

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country