Nieuws & Media


Wenen nieuwe bestemming vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven, 16 april 2018

Vanaf maandag 16 april is Wenen als nieuwe bestemming van Wizzair vanaf Eindhoven Airport te boeken. De Hongaarse luchtvaartmaatschappij gaat tweemaal per week, op maandag en vrijdag, vanaf Eindhoven Airport naar de Oostenrijkse hoofdstad vliegen. Deze route is tot stand gekomen doordat Wizzair later dit jaar een basis zal openen op Schwechat Airport in Wenen. Eindhoven is één van de eerste routes die vanaf Wenen wordt aangeboden door Wizzair. Op maandag 2 juli zal de eerste vlucht plaatsvinden.

Met deze uitbreiding wordt Wenen de twintigste bestemming van Wizzair vanaf Eindhoven Airport. De stad aan de Donau is de laatste jaren zeer in trek bij reizigers uit de Benelux, en dat beperkt zich niet alleen tot een citytrip. Zo is Wenen bovendien ook een goede match voor bedrijven die actief zijn in de automotive branche en hightechsector.

277933 wenen 1e7a8a original 1523888364
Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country