Nieuws & Media


Persreactie Eindhoven Airport op berichtgeving ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: Eindhoven Airport proeftuin voor duurzame ontwikkeling luchtvaart

Eindhoven, 13 juli 2018

Eindhoven Airport kan zich volledig vinden in de gekozen aanpak voor het vervolgproces. De proefcasus biedt een unieke kans om vanuit de innovatiekracht van deze regio samen met alle stakeholders te gaan laten zien dat we in Nederland op een slimme en duurzame manier met luchtvaartontwikkeling kunnen omgaan.

Het gaat er in het huidige tijdsgewricht om of we met elkaar kunnen komen tot een toekomst voor de luchtvaart waarin economische ontwikkeling en een gezonde leefomgeving hand in hand gaan in plaats van telkens te vallen in een ééndimensionale discussie over wel of niet meer vliegbewegingen. Eindhoven Airport ondersteunt deze uitgangspunten van harte en draagt graag bij aan het succesvol laten zijn van deze belangrijke maatschappelijke missie. 

Download PDF
Download PDF
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met de economische en toeristische centra in Europa en in de rest van de wereld en bevordert het vestigingsklimaat van Zuid-Nederland. Vanaf de tweede luchthaven van Nederland kan naar meer dan 80 bestemmingen worden gevlogen. Het gemak van de passagier staat hierbij centraal en komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. Eindhoven Airport krijgt de ruimte om zich stapsgewijs te ontwikkelen naar ruim 6 miljoen passagiers in 2019. Deze groei komt tot stand met draagvlak van de omgeving en binnen de kaders van de medegebruikvergunning en de Luchtvaartnota. Het evenwicht tussen internationale connectiviteit en leefbaarheid en duurzaamheid staat aan de basis hiervan. Samen met de partnerbedrijven is Eindhoven Airport een van de grotere werkverschaffers in de regio. De verwachting is dat de luchthaven in 2019 2.000 directe arbeidsplaatsen zal bieden.

De afdeling Corporate Communications & Public Affairs voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.
Corporate Communications & Public Affairs is bereikbaar via telefoonnummer 040-2919855 of per e-mail tijdens kantooruren via press@eindhovenairport.nl

Buiten kantooruren kunt u voor dringende zaken terecht op voorgaand nummer voor de dienstdoende woordvoerder.

×

Select country