Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport verwacht groei in 2010

Eindhoven, 3 november 2009

Eindhoven Airport zal naar verwachting groeien naar ongeveer 1,9 miljoen passagiers in 2010. Dit is een groei van 12% ten opzichte van 2009. Deze prognose is gemaakt nadat eerder dit kwartaal de passagiersaantallen voor 2009 positief werden bijgesteld naar ongeveer 1,7 miljoen passagiers. De verwachte groei wordt in z’n geheel gecreëerd door nieuwe lijndienstbestemmingen die werden aangekondigd nadat bekend werd gemaakt dat de ticketbelasting per 1 juli van dit jaar kwam te vervallen. Zo kondigde Wizzair en Ryanair nieuwe lijndiensten aan naar Praag, Sofia, Gdansk, Wroclaw, Warschau, Porto, Brindisi en Alicante. Bovendien werd een nieuwe luchtvaartmaatschappij op Eindhoven Airport verwelkomd, AerLingus, die inmiddels een dagelijkse verbinding met London Gatwick onderhoudt. “Deze nieuwe bestemmingen sluiten aan op de vraag van zowel zakelijke als recreatieve reizigers in ons verzorgingsgebied. De groei is te danken aan de grote vraag naar vliegverkeer in Zuidoost Nederland en aan het afschaffen van de ticketbelasting door de Nederlandse overheid”, aldus Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport.

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country